Omzet Intel hoger dan verwacht

Intel heeft de cijfers over fiscaal Q3 2020 bekend gemaakt; de omzet was 8,2 miljard dollar, terwijl er 1,4 miljard dollar aan dividenden werd uitgekeerd. De omzet was hoger dan verwacht dankzij de aanhoudend sterke vraag neer notebooks en compenseerde door COVID veroorzaakte tegenvallers bij andere bedrijfsonderdelen. In de Data Center Group (DCG) nam de cloudomzet toe met 15% op jaarbasis door grotere vraag naar ondersteunende diensten op de werk- en leerplek thuis. Daar stond een forse daling in het zakelijk- en overheidssegment door COVID-19 tegenover met 47% op jaarbasis, na meer dan 30% groei in de voorafgaande twee kwartalen.

De pandemie had ook nadelige gevolgen voor de derde-kwartaalresultaten van de Internet of Things Group en de geheugenbusiness (NSG). Tegelijk werden aantrekkelijke nieuwe producten voor groeisegmenten zoals AI, 5G netwerk transformatie en de intelligente autonomous edge gelanceerd.

De omzet van Mobileye nam weer toe doordat de wereldwijde voertuigproductie weer op gang kwam. In dat segment lanceerde Intel ADAS, een nieuwe Mobileye SuperVision surround-view oplossing.

De PC-centric business (CCG) groeide met 1% op jaarbasis door de aanhoudend sterke vraag naar notebooks voor de thuiswerk- en leerplek in tijden van de Corona pandemie. Intel lanceerde nieuwe-generatie processors voor dunne en lichte notebooks,  zoals de11th Gen Intel Core processors with Intel Iris Xe graphics (Tiger Lake). Vele grote pc fabrikanten ontwikkelen momenteel samen meer dan 150 nieuwe modellen, waarvan er tegen het einde van dit jaar een 100-tal op de markt moeten komen. Ruim 40 vallen onder het nieuwe Evo platformmerk.

De new 11th Gen Intel Core processors worden geproduceerd met de 10 Intel’s SuperFin technologie. Intel’s derde 10nm productie faciliteit  in Arizona, is volledig operationeel en zou ervoor moeten zorgen dat er in 2020 30% meer 10nm producten verscheept kunnen worden dan afgelopen januari nog werd voorzien.

www.intel.com

 

Mobiele versie afsluiten