Cijfers Cisco licht onder druk

Cisco heeft in het vierde kwartaal van fiscaal 2020 een omzet 12,2 miljard dollar gerealiseerd, een daling van 9 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig boekjaar.

De netto winst steeg met 19 procent naar 2,6 miljard dollar. Cisco boekte 10 procent meer orders in de divisie in security, terwijl die voor infrastructuurplatforms en applicaties daalden met respectievelijk 16 en 9 procent.

cisco-lijft-broadsoft-in-voor-2-miljard-dollar

De jaaromzet daalde met 5 procent naar 49,3 miljard dollar. Iets meer dan de helft van de totale omzet komt inmiddels uit software en services. De nettowinst over het hele jaar daalde met 4 procent naar 11,2 miljard dollar.
“Tegen het einde van het boekjaar 2020 hebben we ons doel bereikt om meer dan de helft van onze inkomsten uit software en services te genereren, terwijl onze klanten hun organisaties digitaliseren. In boekjaar 2020 heeft Cisco opnieuw zijn operationele veerkracht en sterke klantrelaties, solide financiële basis en gedifferentieerde innovatie laten zien”, aldus bestuursvoorzitter en CEO Chuck Robbins.

www.cisco.com

Mobiele versie afsluiten