Omzet Bechtle blijft groeien in boekjaar 2020

Bechtle

Ondanks lastige economische omstandigheden zag IT-dienstverlener Bechtle ook in 2020 de omzet toenemen naar 5,82 miljard euro, een plus van 8,3 procent. De winst voor belastingen kwam uit 270 miljoen euro.
Per ultimo 2020 werkten er 12.180 mensen werkzaam bij het concern, 693 meer dan in 2019.

Een van de belangrijkste groeimotoren was de publieke sector. De inkomsten in dit klantensegment overschreden voor het eerst in 2020 de grens van 2 miljard euro. Internationaal liepen de ontwikkelingen in de regio’s en segmenten echter aanzienlijk uiteen. Met name buiten de DACH-regio waren de maatregelen ter bestrijding van de COVID-19-pandemie in veel landen strenger.”Onze sterke groei in het afgelopen jaar is enerzijds een gevolg van ons robuuste bedrijfsmodel, maar het is ook een resultaat van het uitstekende werk en de enorme drive naar succes en oplossingsgerichtheid van onze medewerkers”, meent Thomas Olemotz, CEO van Bechtle AG.

Het lopende boekjaar 2021 wordt uitdagend: hoewel het algemene economische beeld begin 2021 positiever is dan het afgelopen jaar blijft er grote onzekerheid bestaan over de verdere economische ontwikkeling, zowel in Nederland als in Europa. Het einde van de pandemie en de daarmee samenhangende effecten op de economische omgeving zijn onvoorspelbaar. Bovendien is de aanbodsituatie in de hele IT-sector zeer gespannen.

Desalniettemin verwacht de directie van Bechtle dat de bedrijfsprestaties positief en bovengemiddeld zullen blijven. Omzet en resultaat zullen aanzienlijk stijgen, terwijl de EBT-marge op het hoge niveau van 2020 zal blijven. “Bechtle is zeer goed gepositioneerd om zelfs in economisch moeilijke tijden een winstgevende groei te realiseren”, aldus Olemotz.

www.bechtle.nl

Mobiele versie afsluiten