Olaf Suchorski van Infinigate over het MSP congres

In aanloop naar het MSP congres benadert ITchannelPRO enkele sprekers. Waar gaan zij het over hebben en waarom hebben ze voor dat onderwerp gekozen. Deze keer komt Olaf Suchorski, Security Engineer bij Infinigate aan het woord.

Olaf is negen jaar werkzaam als trainer bij Infinigate. Hij weet goed wat er speelt in de markt en waar veel vraag naar is. Zijn presentatie gaat over templates. Daar is veel vraag naar omdat elke MSP behoefte heeft aan scripting en automatisering. In plaats van zelf alles ontwerpen en bouwen kan men ook teruggrijpen op templates.

“Sophos en Sonicwall hebben templates, maar je komt het ook tegen bij Azure en AWS,” geeft Olaf aan. “Toch wil het niet zeggen dat iedereen er gebruik van maakt. Soms heeft dat te maken met het verkeerde beeld van een template. Wat wij onder templates verstaan gaat niet over de look and feel, maar echt over de werking van diensten.”

Een van de redenen waarom Olaf zijn presentatie houdt is dan ook om een grotere groep bekend te maken met het begrip en vervolgens de voordelen. Voorafgaand aan het MSP congres gaat hij nog het kennisniveau polsen. “Van een trainer mag je dat ook wel verwachten. Ik wil mijn boodschap zo helder mogelijk overbrengen op de doelgroep. Dan moet ik wel weten wat men er al van weet en wat de verwachtingen zijn.”

A propos verwachtingen. Olaf hoopt dat zijn presentatie bijdraagt aan het meer gebruiken van templates, die bijdragen aan betere kwaliteit van de dienstverlening. Hij verwacht ook dat tijdens en na de presentatie vragen komen. “Interactiviteit in de vorm van vraag en antwoord plus discussie daar kijk ik naar uit. Dat helpt enorm bij het delen van kennis en dat is toch wel een van de centrale thema’s van deze dag.”

 

Aanmelden voor het MSP congres via deze link

Mobiele versie afsluiten