Officiële managementwijziging bij Littlebit Technology Group

Patrick Matzinger draagt op 1 januari 2022 de operationele leiding van de Littlebit Technology Group over aan zijn opvolger Stefan Ebnöther.

littlebit-2022-01Met 240 medewerkers is Littlebit Technology, met hoofdkantoor in Zwitserland en vestigingen in Duitsland, Oostenrijk en Nederland, een belangrijke speler in de IT-distributie. Patrick Matzinger blijft actief in het bedrijf als Voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij weet dat hij in Stefan Ebnöther een bekwame en gemotiveerde opvolger heeft gevonden. Stefan Ebnöther, die het voorbije jaar geleidelijk de operationele zaken heeft overgenomen van Patrick Matzinger, kijkt er van zijn kant naar uit om de Littlebit Technology Group vooruit te helpen.

Hij brengt ongeveer 20 jaar ervaring in de IT-sector met zich mee en werkte als productmanager, key accountmanager, als salesmanager in de Corporate omgeving bij Samsung tot hij in de zomer van 2020 het roer overnam als CBO bij Littlebit.

Zo zien de twee het doorgeven van het stokje vanuit persoonlijk oogpunt:

Patrick Matzinger:

“De ontwikkeling van de Littlebit Technology Group is, vooral de laatste jaren, uiterst positief geweest. Wij hebben de kaap van 240 werknemers overschreden en een omzet gerealiseerd van meer dan 600 miljoen CHF. Ik ben erg trots op al het personeel en het is nu het juiste moment voor deze managementwijziging.

Natuurlijk voel ik ook een beetje weemoed, maar ik ben erg blij dat ik in Stefan een ervaren en succesvolle manager uit de sector heb, die de Littlebit Technology Group, en dat weet ik zeker, nog succesvoller zal maken.”

Stefan Ebnöther:

“In de afgelopen tien jaar heb ik regelmatig met Patrick Matzinger van gedachten gewisseld over onze sector en over de distributieactiviteiten. Meer dan acht jaar geleden zei ik tegen hem: er komt een dag dat ik voor Littlebit werk. In 2020 was het dan echt zover en vandaag mag ik in de grote voetsporen treden van Patrick Matzinger.

Wat mij fascineert aan Littlebit is dat wij als bruggenbouwers fungeren tussen fabrikanten en de lokale detailhandel, omdat hun behoeften ons motiveren om op ons best te presteren. Met Jochen Bless als COO en Björn Palko als CFO, heb ik competente collega’s aan mijn zijde in de concerndirectie om het succesverhaal van Littlebit Technology voort te zetten.”

Mobiele versie afsluiten