OCP virtual summit – business as usual en inspelen op de actualiteit

OpenComputeKomende week vindt de eerste virtual OCP summit plaats. Iedereen kan dan horen en zien  welke ontwikkelingen op stapel staan zonder daarvoor een stap buiten de deur te zetten. Het afgelopen jaar was er nog een 40% groei te melden. Of die koers kan worden aangehouden of dat er een slimmer antwoord komt op de huidige crisis valt hopelijk de komende dagen te horen.

Double digit groei

Dat OCP vorige week met een persbericht over double digit groei kwam was geen toeval. De afgelopen jaren is valk voor elke global en regional summit een vergelijkbaar bericht verschenen. Dat is een steuntje in de rug voor exposanten en bezoekers. Voor de buitenwacht wordt het signaal afgegeven dat OCP een te belangrijke ontwikkeling is om te negeren.

Andere prioriteiten

Op dit moment heeft diezelfde buitenwacht, net als bezoekers en mogelijk ook exposanten minder belangstelling voor OCP. Er zijn duidelijk andere prioriteiten, het omgaan met de huidige crisis staat bij iedereen op de eerste plaats.

OCP signalen

Daarnaast zijn ook vanuit de OCP achterban de laatste weken signalen afgegeven die wijzen op een andere ontwikkelingen dan voorheen. Google heeft medio april bekend gemaakt op de rem te staan voor investeringen in datacenters. Facebook, de aanjager van OCP, heeft beleggers vorige week exact het zelfde verteld. De bouw van een $750 miljoen project in de VS is tot stilstand gekomen. De uitbouw van faciliteiten in Ierland gaat op een lager pitje verder.

CyrusOne, dat eerdaags nabij Haarlem een eerste locatie in Nederland opent, heeft de omzetverwachting neerwaarts bijgesteld.

Business as Usual

Voor de OCP virtual summit van start gaat is het tijd de volgende vraag te formuleren. Wat krijgen de luisteraars en kijkers gepresenteerd? Is het een business as usual show of besluiten organisatie en sprekers ook in te gaan op de actualiteit?

Open Compute staat voor flexibiliteit en schaalbaarheid bij minimale beheerskosten. Wie weet gaan we horen en zien hoe die uitgangspunten leiden tot een snel en verstandig inspelen op de actuele markt.

Mobiele versie afsluiten