Nuvias biedt security-diensten NetMotion

‘Perfect voor partners met interesse in SASE en zero trust’

De Europese value added-distributeur Nuvias biedt sinds kort de securitydiensten van NetMotion by Absolute. NetMotion is een specialist in netwerkbeveiliging en heeft oplossingen voor onder meer mensen die onderweg of thuis veilig willen werken. Wat heeft Nuvias hiermee te bieden aan partners en resellers?

Achi Lewis NetMotionNetMotion by Absolute verbetert de werkervaring van ‘remote’ medewerkers door het optimaliseren van applicaties en stabiele en veilige verbindingen. NetMotion is in juli 2021 voor 340 miljoen dollar overgenomen door Absolute. De overname geeft Absolute een sterkere concurrentiepositie. Zo kan het bedrijf voldoen aan moderne securitybehoeften, waaronder Zero Trust Network Access (ZTNA) en SASE. Zero trust is een belangrijk kernelement van NetMotion. “Het garandeert dat iemand die op afstand inlogt ook is wie hij/zij zegt te zijn en dat het apparaat wordt vertrouwd. Dat is heel belangrijk bij het werken buiten kantoor”, aldus David Harvey, Vice President Vendor Alliances van de Nuvias Group. “En SASE is hierop een logische vervolgstap, omdat het security en networking in de cloud combineert. NetMotion is het perfecte startpunt voor elke partner die iets wil doen met SASE en ZTNA en veilig toegang wil bieden tot het bedrijfsnetwerk.”

Werken op afstand

De pandemie heeft de transitie naar de cloud en werken op afstand in een enorme versnelling gebracht, vertelt David. “Na het begin van de pandemie zagen we de verkopen van VPN-verbindingen door het dak gaan. Het thuiswerken leek eerst maar een paar maanden te duren. Maar nu de pandemie al twee jaar duurt, zijn veel organisaties op zoek gegaan naar meer permanente oplossingen”, zegt David. NetMotion is bijvoorbeeld ideaal voor de ambulance, politie, brandweer en transport, maar het dient ook bedrijven in veel andere sectoren. “In Engeland heeft NetMotion tijdens de pandemie gratis licenties gegeven aan personeel van ambulances, politie en brandweer”, vertelt Achi Lewis, AVP EMEA & India bij NetMotion by Absolute.

In Nederland wordt relatief veel vanuit huis gewerkt, weten ze bij Nuvias. Sinds de pandemie is dat alleen maar meer geworden. In Nederland werkt ongeveer 14 procent van de medewerkers regelmatig op een locatie buiten kantoor. In Europa ligt dat gemiddeld op 5,4 procent. Bij NetMotion werken ze zelf ook zoveel mogelijk vanuit huis. Achi gaat zelf twee keer per week naar kantoor voor brainstormsessies. “Bij ons geldt; practice what you preach, dus we doen wat we anderen ook adviseren en waar we ze bij kunnen helpen.”

Betere security

Organisaties krijgen met NetMotion by Absolute een veilige werkomgeving. Het biedt een compleet IT-overzicht van de externe en hybride werknemers. Het systeem verzamelt data waardoor organisaties sneller kunnen inspelen op de behoeften van gebruikers, de compliance kunnen verbeteren en de algehele security kunnen versterken.

De client kan zowel de gebruikersauthenticatie als de status van het apparaat monitoren en op basis daarvan bepaalde rechten toestaan of weigeren. Die strenge security kan ook helpen om ransomware buiten het netwerk te houden. David Harvey is zelf ook enthousiast over de VPN-verbinding van NetMotion. “Het is de Lamborghini onder de VPN-verbindingen want het is supersnel en stabiel”, meent hij. En bovendien is er veel aandacht besteed aan de gebruikerservaring van NetMotion. “De gemiddelde eindgebruiker is niet per definitie heel goed met technologie. Ze vinden het prima om technologie te gebruiken, maar willen niet het gevoel hebben dat IT hun productiviteit in de weg staat. NetMotion haalt deze drempels weg door het bundelen van allerlei oplossingen in één pakket.” Wereldwijd vertrouwen meer dan drieduizend organisaties dagelijks op NetMotion. 97 procent van hen vernieuwt de samenwerking na het eerste jaar.

Nuvias Frontier-programma

NetMotion by Absolute is onlangs toegetreden tot het Nuvias Frontier-programma, dat speciaal is ontworpen voor opkomende technologie en opkomende cybersecurity- en netwerkleveranciers. Partners van Nuvias die NetMotion willen leveren, kunnen via bijeenkomsten en roadshows informatie krijgen over het portfolio en de eigenschappen van de producten.

Ze krijgen onder meer ondersteuning in verkooptraining, webinars en technische ondersteuning. “Nuvias heeft bovendien de technische kennis in huis om klanten en partners bij te staan bij demo’s en adviesgesprekken”, vertelt David. Het is allemaal onderdeel van het Frontier channel resellerprogramma van Nuvias.

 

Meer weten over Nuvias? Neem contact op met Bobby Hiera via bobby.hiera@nuvias.com.

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPro Magazine nummer 1)

Mobiele versie afsluiten