Nutanix introduceert Kubernetes Platform-as-a-Service

Enterprise cloud computing specialist Nutanix komt op de markt met Karbon Platform Services. Dit is een op Kubernetes gebaseerde multicloud Platform-as-a-Service (PaaS) met geautomatiseerde systeembeheerde beveiliging, dat de ontwikkeling en implementatie van op microservices gebaseerde apps in elke cloud moet helpen versnellen.

Dit biedt softwareontwikkelaars een kant-en-klare ervaring met beheerde diensten, on-premises, in de public cloud en aan de edge, om cloud-native applicaties te bouwen en te draaien, terwijl ze in staat zijn om applicaties te ontkoppelen van de onderliggende infrastructuur. Het biedt IT-operationsteams ook een vereenvoudigd en coherent framework voor zowel het beheer van de lifecycle van apps als de beveiliging. Deze aankondiging is een belangrijke mijlpaal voor Nutanix, omdat het aanbod wordt uitgebreid met het oog op het versnellen van het cloud-native traject van (steeds meer) bedrijven.

De nieuwe cloud-native PaaS zal software-engineers helpen om de ontwikkeling en orkestratie van apps te stroomlijnen zonder dat ze de onderliggende infrastructuur hoeven te beheren. Karbon Platform Services bouwt voort op de kern van Kubernetes lifecycle management-mogelijkheden die initieel met Karbon zijn geïntroduceerd als een geïntegreerd onderdeel van de Nutanix HCI-software. Dit nieuwe aanbod zorgt voor een geautomatiseerde, systeembeheerde beveiliging en multi-tenancy om een breed scala aan op microservices gebaseerde toepassingen in meerdere cloud-infrastructuren te draaien.

Meer informatie: www.nutanix.com/products/karbon-platform-services

Mobiele versie afsluiten