Nuance introduceert beveiliging via stemherkenning

Nuance biometrische authenticatie

Nuance Communications, fabrikant van spraaksoftware, heeft een product ontwikkeld om online fraude aan te pakken via biometrische authenticatie.

Wachtwoorden voldoen niet meer alleen voor goede beveiliging, daar is Nuance van overtuigd. Daarom richt het bedrijf zich met Gatekeeper op biometrische beveiliging in de vorm van stemherkenning. Gatekeeper is beschikbaar als een volledig schaalbare cloudoplossing en stelt organisaties in staat de identiteit van klanten vast te stellen en mogelijke fraudeurs te detecteren via spraak- en tekstkanalen. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een uitzonderlijke verzameling kenmerken en eigenschappen van een individu. Met behulp van zogenoemde conversationele AI kunnen individuele gebruikers aan hun stem worden herkend.

De Gatekeeper-technologie is beschikbaar voor organisaties van elke omvang, om klanten op welk kanaal dan ook veilig en snel te kunnen identificeren. Bovendien stelt Gatekeeper, geavanceerder dan elke eerdere versie van de Nuance Security Suite, organisaties in staat om security op het hoogste niveau te combineren met klantgemak in een toekomstbestendig implementatiemodel.

Mobiele versie afsluiten