Nokia heeft 100 5G-deals en 160 commerciële 5G-afspraken

Nokia heeft inmiddels 100 commerciële 5G-deals met individuele klanten en in totaal 160 commerciële 5G-afspraken inclusief betaalde testopstellingen, meldt het bedrijf in een persbericht. In het derde kwartaal zijn 17 nieuwe commerciële 5G-deals gesloten.

Nokia zit in alle early adopter 5G-markten, met deals met de top vier Amerikaanse carriers en de top drie in zowel Japan als Korea. Deze week tekende Nokia een nieuwe 5G-deal met BT in het VK en een hernieuwde 5G-deal met Elisa in Finland. “We zijn verheugd dat we deze 5G-mijlpaal hebben gehaald”, aldus President Mobile Networks Tommi Uitto van Nokia. “Er is nog werk aan de winkel en de markt is zeer competitief. Maar we gaan snel – en deze deals maken het duidelijk dat onze vooruitgang wordt gewaardeerd door klanten.”

5G-portfolio populair bij bedrijven

Het 5G-portfolio van Nokia wint ook aan populariteit bij bedrijven, schrijft Nokia. Grootzakelijke klanten maken nu 12 procent uit van Nokia’s 5G-deals, met recente private draadloze implementaties van onder meer Deutsche Bahn, Toyota Production Engineering en Sandvik. Nokia heeft ook een portfolio van 180 particuliere draadloze klanten, van wie er velen naar verwachting zullen migreren naar 5G.

Bron: Nokia

Mobiele versie afsluiten