NinjaOne rondt door ICONIQ Growth geleidde series C-financiering af

NinjaOne, een platform voor het beheer, de beveiliging en de zichtbaarheid van endpoints, heeft een financieringsronde van Serie C voltooid ter waarde van $231,5 miljoen, geleid door ICONIQ Growth.

Andere investeerders zijn Frank Slootman, voorzitter en CEO van Snowflake, en Amit Agarwal, president van Datadog. Met deze financiering is Roy Luo, General Partner bij ICONIQ Growth, toegetreden tot het bestuur van NinjaOne. NinjaOne, geleid door oprichter Sal Sferlazza, heeft sinds de eerste klant jaarlijks groei doorgemaakt, wat zich uit in meer dan 70% groei van de jaarlijkse terugkerende omzet in 2023. Deze investering waardeert het bedrijf op $1,9 miljard.

De investering van ICONIQ Growth in NinjaOne wordt gebruikt voor klantenondersteuning, investeringen in platform- en productinnovatie, en schaalbaarheid. Sferlazza merkt op dat dit het tijdperk van de endpoint is, gedreven door de verschuiving naar thuis- en hybride werken tijdens en na de pandemie. Dit biedt uitdagingen en kansen voor endpoints.

Elke organisatie draait op endpoints, maar endpoints zijn de bron van de grootste risico’s op het gebied van productiviteit, beveiliging en kosten. Meer dan 50 procent van de werknemers gebruikt dagelijks vier tot vijf endpoint devices.  Maar liefst 90 procent van de organisaties zegt niet alle endpoints actief te kunnen monitoren, volgens Enterprise Strategy Group.*

MSP- en IT-teams

NinjaOne automatiseert het beheer van endpoints voor meer dan 17.000 klanten die behoefte hebben aan zichtbaarheid, beveiliging en controle. Het bedrijf heeft de dienstverlening uitgebreid naar het beheer van meer dan zeven miljoen endpoints voor MSP- en IT-teams wereldwijd. Het biedt onbeperkte en gratis onboarding, training en ondersteuning aan elke klant.

ICONIQ Growth heeft geïnvesteerd in enkele van de grootste technologiebedrijven wereldwijd. Roy, uit zijn tevredenheid over de ondersteuning van de inzet en groei van NinjaOne. “Onder het leiderschap van Sal en Chris heeft NinjaOne een indrukwekkende productsnelheid laten zien, wat heeft geleid tot een groter marktaandeel, geografische uitbreiding en klantengroei”, zegt Roy. “We zijn verheugd om hun toewijding aan het succes van hun klanten en hun groeitraject te ondersteunen.”

“Het beheren van endpoints is altijd al een complexe uitdaging geweest voor IT-teams. Met de recente trends in hybride werken en cybersecurity proliferatie van persoonlijke mobiele apparaten, blijft het probleem exponentieel groeien in complexiteit en schaal,” zegt Amit. Hij erkent de uitdagingen van het beheren van endpoints, verergerd door recente trends in hybride werken en de proliferatie van persoonlijke mobiele apparaten, en waardeert de oplossing van NinjaOne voor deze problemen.

NinjaOne richt zich op verschillende gebruikssituaties en is hoogst gewaardeerd op G2 in categorieën zoals endpointbeheer, RMM en patchbeheer, biedt endpoint-back-up, multi-tenant MSP-back-up, eenvoudige bediening voor remote support, en integreert met diverse IT- en beveiligingstechnologieën.

*Enterprise Strategy Group, Managing the Endpoint Vulnerability Gap: The Convergence of IT and Security to Reduce Exposure; mei 2023.

 

Mobiele versie afsluiten