Nieuwe Motorola Razr: de klaptelefoon is terug

Motorola, zo’n beetje de uitvinder van de klaptelefoon, heeft zijn indertijd zeer succesvolle Razr-lijn nieuw leven ingeblazen met een nieuwe Razr, die eerder dit jaar is geïntroduceerd. Eind april komt de nieuwe Razr in Nederland op de markt. Mét eSim.

En er is markt voor, zo bleek al tijdens de introductie begin dit jaar in de VS. Nu fabrikanten aan de slag gaan met vouwbare telefoons, maakt het scharnier zijn rentree. We maakten kennis met de Razr tijdens een van de laatste meetings vóór de lockdown, tijdens de Motorola Razr Reborn Clubnight in Rotterdam.

Vouwbaar

Goedkoop is de Razr niet, met een consumentenprijs van rond de 1.599 euro. Tenminste, niet voor een smartphone, maar nog wel voor een foldable. De Motorola razr-klaptelefoon heeft een vouwbaar 6,2-inch oled-scherm met een resolutie van 2142×876 pixels. Aan de buitenkant zit nog een 2,7-inch oled-schermpje met een resolutie van 800×600 pixels. Uitgeklapt heeft de Razr afmetingen van 172x72x6,9mm. Dichtgeklapt is dat 94x72x14mm. De processor is een Snapdragon 710-soc.

 

Innovatie

Motorola, tegenwoordig onderdeel van Lenovo -na kortstondig in handen van Google te zijn geweest, heeft een lange geschiedenis van innovatie binnen de telecomindustrie

Motorola Razr (ook wel Razor genoemd) is een mobiele telefoonserie uitgebracht door de Amerikaanse fabrikant Motorola, en maakt deel uit van de 4LTR-lijn. De eerste telefoon uit de Razr-lijn werd door Motorola ontwikkeld in juli 2003 en op de Amerikaanse markt gebracht in het derde kwartaal van 2004. Door zijn opvallend en vooral dun ontwerp werd deze telefoon op de markt gebracht als een zogenaamde fashion phone. De telefoon werd echter pas een succes nadat de prijs werd verlaagd. In juli 2006 waren er al 50 miljoen telefoons van de Razr-serie verkocht.

 

130 miljoen verkocht

Vier jaar na de introductie waren al  meer dan 130 miljoen Razr-telefoons verkocht, waardoor het een van de best verkochte clamshell-telefoons ter wereld werd. Het aantal verkochte toestellen in de Razr 2-serie, introductie in 2007, was, mede door de introductie van de iPhone, de helft lager. In oktober 2011 heeft Motorola de Razr nieuw leven ingeblazen met een nieuwe op Google Android gebaseerde smartphone genaamd Droid RAZR. En nu, in 2020 dus de nieuwe Razr.

 

Bron: TBM nr.2 2020

 

Mobiele versie afsluiten