‘Nieuwe koers biedt ruimte voor nieuwe partners’

Interview Peter Schuchmann van SOTI

Peter Schuchmann, regional sales manager van SOTI, legde in de vorige ITchannelPRO uit hoe deze leverancier het aanbod van losse Enterprise Mobility Management solutions heeft verbreed met SOTI XSight. Dat biedt volgens hem interessante mogelijkheden voor bestaande en nieuwe partners.

peter schuchmann (soti)SOTI verandert en dat merken de partners. Het model van indirecte verkoop blijft echter ongewijzigd. Het bedrijf blijft het eigen partnernetwerk koesteren. “Partners zijn onze ogen en handen in de markt. Zij hebben veel meer kennis dan wij kunnen hebben. Daarnaast is het gewoon een succesformule, dus die laten we intact”, zegt Peter.

SOTI XSight

Maar de koers van SOTI verandert en dat is vooral omdat de markt verandert. Klanten zijn op zoek naar een zo compleet mogelijke oplossing voor het beheer van devices, op basis van een flexibel, schaalbaar model. Daarom is er nu SOTI XSight. Het platform van SOTI biedt die mogelijkheden en is toekomstgericht.

Door SOTI XSight kan SOTI ook makkelijker andere markten aanboren. “We zijn en blijven een belangrijke aanbieder in transport, logistiek en retail”, geeft Peter aan. “We merken dat er steeds meer vraag komt uit andere sectoren zoals de zorg, maar er zijn er nog veel meer.”

Omdat die sectoren wezenlijk anders zijn, is de kans niet zo groot dat de bestaande partners van SOTI daar al een wezenlijke footprint hebben. Daarnaast zijn het omgevingen waarbij aanbestedingen eerder regel dan uitzondering zijn.

Nieuwe partners

Daarom is Peter voornemens twee soorten nieuwe partners toe te voegen aan het bestaande netwerk. “De nieuwe partnergroepen hebben geen overlap met onze bestaande partners. Dat is iets waar we goed op letten. Op kannibalisatie zit niemand te wachten.”

De nieuwe partners vindt Peter bij grote service integrators en andere IT-dienstverleners met een duidelijke focus op sectoren waar SOTI tot op heden niet zo nadrukkelijk aanwezig is. “Met SOTI XSight hebben we een goede oplossing waarmee we gezamenlijk nieuwe markten kunnen betreden in de zorg, bij overheden en het bedrijfsleven. Want ook daar neemt de vraag naar goed devicemanagement alleen maar toe, voor alles van handscanners tot de BYOD hardware.

De vraag naar devicemanagement staat garant voor goede business. Voor informatie, bel je het Nederlandse team van SOTI op 020 808 87 97 of mail naar sales@soti.net.

Mobiele versie afsluiten