Nieuw VoIP-platform voor ZZP en MKB

nieuw-voip-platform-voor-zzp-en-mkb

Youwantvoip.com biedt de mogelijkheid aan ICT-dienstverleners en andere bedrijven om ZZP- en kleinbedrijf-klanten eenvoudig aan een professionele VoIP-telefooncentrale te helpen.

Het bedrijf heeft hiervoor een speciale bestelprocedure ontwikkeld. Deze is bedoeld voor ZZP’ers en voor MKB’ers en speelt in op een probleem waar veel VoIP-leveranciers of -resellers tegenaan lopen. Hoewel ze deze doelgroep willen bedienen, kost dit in de praktijk vaak veel tijd en levert het weinig op. “Dat wordt nog meer het geval als de ZZP’er groeit, er mensen bij komen in zijn bedrijf en er uitbreiding van het dienstenpakket nodig is. Met onze VoIP-oplossing is die uitbreiding beter te stroomlijnen”, aldus Ronald Koppelman, commercieel directeur van Youwantvoip.com.

Acht stappen

De oplossing neemt de eindklant bij de hand om in acht stappen zijn telefooncentrale volledig in te richten. Dit kan in enkele minuten zijn gedaan. “De klant doorloopt de stappen en vinkt aan wat hij wil in de telefonieoplossing. Dit begint bij een telefoonnummer naar keuze. Vervolgens kan hij kiezen voor een eenvoudige doorschakeling van een vast nummer naar een mobiel nummer. Maar het kan ook uitgebreider: bepalen wat de openingstijden zijn en hoe het bedrijf daarbuiten bereikbaar moet zijn”, aldus Koppelman. Voor serviceverleners zoals monteurs en loodgieters is een goede bereikbaarheid bijvoorbeeld een must. Zij kunnen nu de voorkeur geven aan een vast telefoonnummer, in plaats van een 06-nummer, en vervolgens bepalen wanneer en hoe zij bereikbaar zijn. Koppelman: “Bovendien stelt het platform met professioneel opgenomen audioteksten de ondernemer eenvoudig in staat om professioneel op zijn klanten over te komen. Ondernemers met personeel kunnen ook kiezen voor het instellen van een keuzemenu, en in de bestelling aangeven wie de telefoon moet opnemen bij welke keuze. De eindklant kan zijn eigen telefooncentrale dus online helemaal naar zijn wens inrichten.”

Minder rompslomp

Als een eindklant stopt met invullen, kan de partner hem bijstaan in zijn keuzes om hiermee uiteindelijk ook de conversie te verhogen. “Wij willen met dit platform ook zeker de concurrentie aangaan met de huidige online aanbieders op de VoIP-markt, maar dan op onze eigen manier.”

Het business model van Youwantvoip.com behelst een uitkering van een percentage van de omzet aan de partners. “Elke gebruiker op ons platform kost de eindklant € 3,75 exclusief btw, dus dat is voor elke ondernemer interessant. De partner kan zonder investering bij ons beginnen en begint direct met verdienen. Wij nemen de facturatie uit handen. Partners hebben geen onderhoud van de bestelmodule en uitbreiding van de oplossing is ook mogelijk. Het is, samengevat, een oplossing die weinig inspanning van de partner vergt en toch leuke opbrengsten biedt”, zegt Koppelman. Partners kunnen het platform onder hun eigen naam aanbieden.

Youwantvoip.com maakt gebruik van het achterliggende platform van zusteronderneming Voclarion. “Voclarion heeft recentelijk de app voor iOs en Android gelanceerd. Hiermee kunnen eindgebruikers met het vaste bedrijfsnummer uitbellen, beschikbaarheid van collega’s inzien en de persoonlijke doorschakelingen beheren. Youwantvoip.com-klanten kunnen daar ook gratis gebruik van maken.”

Mobiele versie afsluiten