Nieuw platform Waren voor doorverkopen smartphones

Waren is een online platform waar iedereen op een nieuwe manier tweedehands smartphones kan kopen en verkopen. Het doorverkopen van een ongebruikte smartphone klinkt namelijk makkelijk, maar blijkt in de praktijk vaak een lastige en onveilige opgave.

Een wildvreemde die thuis langskomt of een refurbisher die weinig geld biedt voor een smartphone. Waarom kan dit nog steeds niet anders? Het platform Waren biedt hier dus een oplossing voor.

Makkelijk en veilig

Op Waren gaat alles automatisch. Geen foto’s, lange beschrijvingen en moeilijke onderhandelingen. Verkopers bepalen de vraagprijs en kopers kunnen bieden. Wanneer een bod matcht met een vraagprijs worden gebruikers aan elkaar gekoppeld. Zo krijgt iedereen altijd de beste prijs. Een fysieke ontmoeting is niet nodig want verkopers sturen de smartphone gratis naar de koper. Pas als iedereen tevreden is, laat Waren het geld los.

Waren heeft een unieke samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie. Elke smartphone wordt gecontroleerd in de database van de politie op diefstal. Zo zijn alle gebruikers beschermd en wordt heling voorkomen.

“De smartphone markt is zeer volwassen, het is eigenlijk onvoorstelbaar dat wij het eerste platform zijn met eerlijke prijzen en een veilige transactie methodiek”, aldus Sil, data analist van Waren. “Het doel van Waren is om binnen twee jaar de markt van tweedehands smartphones in Nederland te regisseren en daarna het platform internationaal te introduceren”, zegt Jelmer, co-founder van Waren.

Aanmelden

Vanaf komende dinsdag 25 mei is presentator Eddy Zoëy te zien in de eerste commercial van het online platform. Vanaf vandaag hebben potentiële verkopers de mogelijkheid om een tweedehands smartphone te verkopen door zich aan te melden op waren.nl.

Bekijk de commercial hier.

Mobiele versie afsluiten