Netmore’s ECN neemt Nederlandse LoRaWAN-operator Techtenna over

Het netwerkbedrijf European Connectivity Networks (ECN),  gezamenlijk eigendom van Netmore Group en het Polar Structure, neemt de Nederlandse LoRaWAN-operator Techtenna over. De deal omvat zowel de netwerkinfrastructuur als bestaande klantovereenkomsten met bijbehorende abonnementen. Het zal naar verwachting de komende jaren bijdragen aan een aanzienlijke sensorgroei in het IoT-netwerk.

TechtennaKlantovereenkomsten en netwerkinfrastructuur zijn inbegrepen in de deal. De overname van Techtenna is van groot belang voor zowel Netmore als ECN. Dankzij de overname zal Netmore, in haar hoedanigheid van exploitant van LoRaWAN, haar adresseerbare markt aanzienlijk uitbreiden.

Voor het netwerkbedrijf ECN betekent de overname dat de LoRaWAN-gateways van Techtenna direct kunnen worden aangesloten op het al groeiende IoT-netwerk, waardoor de geografische dekking op een kosteneffectieve manier wordt uitgebreid naar het grootste deel van Nederland. Ook zal ECN blijven investeren in het netwerk met als doel een volledige landelijke dekking te realiseren.

Zowel Netmore als ECN profiteren ook van de overname van het bestaande klantenbestand van Techtenna en de potentiële klanten. Het netwerk van Techtenna levert momenteel een aanzienlijk aantal IoT-projecten. Deze projecten, die samen met erkende partijen worden uitgevoerd, zullen naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de sensorgroei in het netwerk.

Het LoRaWAN-aanbod van Netmore versterkt Techtenna

In verband met de overname van Techtenna door ECN heeft Techtenna een aantal concurrentievoordelen en verbeterde mogelijkheden om de markt te bewerken en grote IoT-projecten te lanceren. Netmore en ECN bieden direct grote mogelijkheden voor schaalbaarheid voor Techtenna. Daarnaast wordt de focus op innovatie verder uitgebreid.

Verder kan Techtenna, dat voorlopig onder het bestaande merk blijft opereren, met behulp van het versterkte dekkingsaanbod een gespek aangaan met klanten die Europese ambities hebben voor hun oplossingen. Netmore en ECN openen zo de deur naar een grotere markt voor Techtenna en haar klanten.

Sterke drijvende krachten in de Nederlandse IoT-markt

De Nederlandse IoT-markt wordt gekenmerkt door een hoge ontvankelijkheid voor IoT-oplossingen en -diensten. In meerdere segmenten zijn belangrijke stappen in digitalisering gezet. Grootschalige IoT-projecten kunnen nu in een steeds sneller tempo worden uitgerold.

De markt voor slimme meters op gebieden als water en gas is een gebied waar IoT-oplossingen een groot potentieel hebben om het beheer van bestaande systemen en infrastructuur voor de distributie van onder meer water en gas te verbeteren. Hierdoor is de behoefte aan een grotere LoRaWAN-dekking steeds groter geworden. Deze marktvraag vervullen Netmore en ECN door in heel Nederland zowel ‘dekking op aanvraag’ als ‘dekkingsgarantie’ aan te bieden .

Andere gebieden die de markt voor LoRaWAN-diensten in Nederland stimuleren, zijn onder meer logistiek en slimme gebouwen. Verder zijn er wettelijke eisen gepresenteerd voor onder meer het monitoren van de luchtkwaliteit in scholen, wat ook een gebied is waar veel bewezen oplossingen zijn op basis van LoRaWAN.

Citaten

“De overname van Techtenna is een belangrijke stap voor onze Europese IoT-uitbreiding. We maken het mogelijk om eenvoudig en kosteneffectief slimme meters en sensoren aan te sluiten en die maken meetbaarheid en traceerbaarheid mogelijk. De deal betekent ook dat de goede samenwerking tussen Polar Structure en Netmore de volgende stap zet en dat ons gezamenlijke bedrijf European Connectivity Networks wordt ontwikkeld in lijn met de gestelde doelen.” zegt Tobias Emanuelsson, CEO, Polar Structure

“Dankzij Netmore en ECN beschikt Techtenna kan versnellen en zich concentreren op het realiseren van grootschalige IoT-projecten. We krijgen ook een partner wiens zeer duidelijke visie en doel voor LoRaWAN in Europa op zowel korte als lange termijn bestaande klanten en partners ten goede komt door de toegenomen schaalbaarheid die het groeiende netwerk met zich meebrengt.” zegt Marco Sprenkels, CEO & oprichter, Techtenna

“Met de overname van Techtenna versterken we onze toch al sterke positie en organisatie in de groeiende Europese IoT-markt. De twee oprichters van Techtenna, Marco Sprenkels en Jeroen Goos, zijn zeer belangrijke toevoegingen aan onze organisatie met de kennis en aanwezigheid op de lokale markt die ze met zich meebrengen. We consolideren onze positie als een van Europa’s snelst groeiende IoT-operators. Zowel wat betreft geografische dekking als het aantal sensoren dat continu op ons netwerk is aangesloten. De samenwerking met Polar Structure schept een unieke randvoorwaarde voor verdere Europese expansie ” zegt Ove Anebygd, CEO, Netmore Group.

Mobiele versie afsluiten