Netmore verkoopt M2M-activiteiten aan Melita

De Maltese telecom- en IoT-exploitant Melita Ltd (Melita) neemt Netmore M2M over van de Netmore Group. De partijen hebben een overeenkomst gesloten op 26 januari 2023 en is per direct effectief.

grasslogonetmore-400x400Netmore Group lanceerde de M2M business in 2019 als onderdeel van haar toenmalige bedrijfsstrategie om zich te richten op de snelgroeiende Europese markt voor SIM-kaart gebaseerde IoT-connectiviteit. De dochteronderneming is sinds de oprichting gestaag gegroeid en telt meer dan 300 klanten in meer dan 30 landen.

Malta

Door deze transactie krijgen de klanten nieuwe mogelijkheden voor de implementatie van op SIM-kaarten gebaseerde IoT-projecten. Melita biedt een eigen connectiviteitsportaal met meer functionaliteit, uitgebreide IoT SIM-roamingdekking en extra beveiligingsopties aan. Het Maltese bedrijf heeft een vergunning en is gereglementeerd in Malta en exploiteert zijn internationale IoT-activiteiten onder het merk melita.io (www.melita.io).

Melita heeft meer dan 30 jaar ervaring in het helpen van mensen om verbonden te blijven met de meest technologisch geavanceerde telecommunicatiediensten. Het biedt slimme oplossingen voor het bedrijfsleven, waarbij landelijk gigabit vast internet en 5G mobiele netwerken in heel Malta worden gecombineerd. Internationaal levert melita.io flexibele, digital-first IoT-connectiviteitsoplossingen op basis van mobiel of LoRaWAN aan klanten in Europa, Noord-Amerika en daarbuiten.

Partnerschap

“De verkoop van Netmore M2M is een volgende stap in onze strategische focus op onze snelst groeiende business area IoT/LoRaWAN. De verkoop vertegenwoordigt een aanzienlijke kapitaalinbreng in ons bedrijf en tevens het begin van een partnerschap met Melita. We zijn blij dat Netmore M2M een zeer geschikte eigenaar zal hebben die het bedrijf kan blijven beheren en ontwikkelen ten voordele van de klanten,” zegt Andreas Stenhager, Chief Commercial Officer, Netmore Group.

“De overname van NetmoreM2M zal onze snelgroeiende business voor SIM-gebaseerde IoT-connectiviteit verder versterken door klanten uit heel Europa toe te voegen. Het partnerschap met Netmore zal ook een strategisch element zijn in onze toekomstige uitbreiding,” verklaarde Harald Roesch, CEO Melita Ltd.

Mobiele versie afsluiten