Nederlandse messaging provider Spryng overgenomen door Commify

Commify, het bedrijf achter een wereldwijd portfolio van zakelijke messaging-merken, heeft de Nederlandse tech scale-up Spryng overgenomen.

Spryng werkt samen met Commify aan voortzetting van de groei in de bestaande landen, en verdere uitbreiding van de messaging-productreeks voor klanten met rich messaging via IP-kanalen, zoals Whatsapp en RCS. De sector specialisatie van Spryng in Healthcare/ Logistics/ E-commerce en Finance, wordt vanaf nu internationaal verder uitgebreid binnen Europa en Australië.

Toonaangevende messaging provider

Spryng is opgericht in 2006 door Marc Rottinghuis en Alexander Wanders en gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf heeft zijn oorsprong in de gezondheidszorg en is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende messaging provider in Nederland, België en Duitsland. Spryng specialiseert zich nog altijd in de gezondheidszorg, maar inmiddels ook in logistiek, e-commerce en financiële dienstverlening.

Global presence

“We zijn verheugd om de Nederlandse en Belgische markt te betreden. En in het bijzonder om samen te werken met Marc en Alexander. Zo versterken we de voortdurende groei van Spryng en Commify en onze global presence,” zegt Richard Hanscott, CEO van Commify. “Commify opereert in een groeiende markt en deze transactie is een extra sterke toevoeging aan ons bedrijf. Spryng heeft een sterk klantenbestand aan wie we graag onze multi-channel messaging producten aanbieden. En natuurlijk een team met getalenteerde collega’s die zich bij ons aansluiten.”

Marktleidende speler

Marc Rottinghuis, oprichter & CEO van Spryng, licht toe: “We hebben Spryng laten uitgroeien tot een marktleidende speler in de Benelux en Duitsland in de gezondheidszorg, logistiek, e-commerce en financiële dienstverlening. We zijn verheugd dat we nu bij een van de toonaangevende messaging providers in Europa horen. We kennen Commify al meerdere jaren en onze bedrijven passen qua cultuur uitstekend bij elkaar. Allebei hebben we teams opgebouwd die er trots op zijn onze klanten te helpen zakelijke communicatie zo eenvoudig mogelijk te maken.” Alexander Wanders, oprichter & CTO van Spryng voegt toe: “Door onze krachten te bundelen met Commify, zullen we in staat zijn om een breder productportfolio en extra waarde te leveren aan al onze klanten via extra kanalen zoals WhatsApp, RCS en Voice. Samen hebben Commify en Spryng een  kans om de sectorexpertise van Spryng uit te breiden in Europa en Australië.”

Paul Burton, Chief Strategy Officer van Commify is ook enthousiast over de nieuwe samenwerking. “We bewonderen Marc en Alexander al lang om hoe zij Spryng gedurende vele jaren hebben opgebouwd en laten groeien. We zijn verheugd om eindelijk met hen en hun team samen te werken voor de volgende fase van groei in deze steeds globalere en multi-channel markt.”

Bron: Spryng

Mobiele versie afsluiten