Nederland op Mobile World Congress (MWC24) Barcelona

van 26 februari t/m 29 februari

Eind februari 2024 is er weer het grootste connectivity-event ter wereld, Mobile World Congress Barcelona. Het complete connectivity ecosysteem uit Nederland en buitenland zal hier aanwezig zijn bestaande uit 100.000 bezoekers van over de hele wereld en meer dan 2.000 organisaties en bedrijven. Naast de expo is er een congres en aandacht voor startups in het 4 Years From Now (4YFN) programma.

NLMWC groepsfoto 202306“Future first” is dit jaar het motto van MWC Barcelona dit jaar en wordt belicht vanuit de volgende hoofdthema’s: 5G & Beyond, Connecting Everything, Humanising AI, Manufacturing DX, Game Changers en Our Digital DNA.

Nederland is weer uitgebreid vertegenwoordigd voor de 8e achtereenvolgende keer met een uitgebreide delegatie en programma. De Nederlandse vertegenwoordiging is een publiek-private samenwerking, georganiseerd door Ecosystem Services. Vanuit de overheid zijn dat de topsector ICT (Frits Grotenhuis, Tijs Koops) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, en provincie Zuid-Holland. MWC is het podium voor connectivity en digitalisering waarbij het Nationale Groeifonds ‘Future Network Services’, integraal onderdeel is van de Nederlandse delegatie. Vanuit de markt zijn oa. de volgende partijen vertegenwoordigd; CM, Ampleon, CityMesh, BroadForward, BTG, Eurofiber, Sectra, Fairphone, AMS-IX, Whispp, Q*Bird, Netmore, KPN, Havenbedrijf Rotterdam, Schiphol en vele andere.

Voor de 4e keer zijn er ook weer startups vanuit Nederland in de 4YFN hal. Hieronder winnaars van de TelecomPaper startup award en TSOC startup award (beide mogelijk gemaakt door Ecosystem Services), en partijen geselecteerd door Innovation Quarter en NBSO.

Het Nederland paviljoen is dit jaar niet te missen, en heeft een nieuwe en grotere locatie (CS54), centraal op de expo bij de hoofdgang tussen hal 4 en 5. De exposanten worden weer fantastisch uitgelicht. Het thema duurzaamheid krijgt dit jaar extra aandacht, mede door de zichtbaarheid van de Fairphone stand naast het NL-paviljoen. Daarnaast is er ook weer genoeg ruimte voor netwerken en de dagelijkse NL-talk sessies die onze partners en exposanten in de spotlight zetten.

Er is weer een uitgebreid programma dat start op de zondagavond met een bijeenkomst van de Nederlandse delegatie en een internationaal matchmaking programma voor de exposanten van de NL-delegatie. Maandag staat het thema ‘Powering a connected future together’ centraal waarbij de visie van NL rondom connectiviteit en innovatie wordt belicht vanuit overheid en markt.

 

Vanwege de enorme omvang van MWC Barcelona worden er ook tours ofwel kennismissies georganiseerd: De overheidstour, De Private Networking Tour voor Main Ports en de Sustainability Tour.

Het complete programma staat op www.nlmwc.com/program

In aanloop naar MWC organiseert Ecosystem Services ook regelmatig bijeenkomsten. De laatste voordat we gaan is op 1 februari a.s. bij het ministerie van EZK. Registratie kan hier. https://www.eventbrite.nl/e/nl-mwc-barcelona-2024-final-kick-off-event-tickets-756169161317?aff=oddtdtcreator

Hoort jouw bedrijf ook thuis in het Connectiviteitsecosysteem van Nederland? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. De basis is om je toegangskaarten voor MWC bij ons te bestellen, dan ben je direct onderdeel van de Nederlandse delegatie en direct aangesloten op het Nederlandse ecosysteem en het programma zondag en maandagavond. Er zijn daarnaast nog vele andere mogelijkheden om als organisatie aan te sluiten, zowel dit jaar als alvast voor volgend jaar.

Voor vragen: Anke Kuipers (anke@ecoystemservices.nl) en Mark Beermann (mark@ecosystemservices.nl).

 

Mobiele versie afsluiten