NEC wereldwijd partnerschap met Intermedia Cloud Communications

NEC breidt wereldwijd partnerschap met Intermedia Cloud Communications uit. De contractsvoorwaarden worden verlengd, inclusief de van UNIVERGE BLUE® CONNECT BRIDGE-oplossing. Verder is er de toezegging $40 miljoen te investeren in Intermedia-aandelen tijdens de geplande beursgang.

NEC IntermediaNEC Corporation of America (NEC), leverancier en integrator van geavanceerde IT-, communicatie- en netwerkoplossingen, heeft de duur van de initiële looptijd van zijn exclusieve wereldwijde partnerschap met Intermedia Cloud Communications verlengd van 5 naar 10 jaar.

Intermedia Cloud Communications is een toonaangevende leverancier aan bedrijven en de partners van Unified Communications as a Service (UCaaS) en Contact Center as a Service (CCaaS) applicaties.

Exclusieve reseller in Japan

Daarnaast maakt de uitgebreide overeenkomst NEC de exclusieve reseller van Intermedia UCaaS- en CCaaS-oplossingen in Japan, NEC’s grootste markt, voor de verlengde duur van de initiële termijn. NEC Corporation, Japan heeft ook toegezegd $40 miljoen aan gewone aandelen Intermedia te kopen bij Intermedia’s geplande beursgang. Hiermee onderstreept NEC’s de toewijding aan het partnerschap met Intermedia en de UNIVERGE BLUE cloudcommunicatiesuite.

Intermedia  exclusieve leverancier

Channelpartners en zakelijke klanten willen een cloudoplossing die eenvoudig te implementeren, gebruiken en  beheren is. NEC selecteerde Intermedia in april 2020, na een uitgebreide beoordeling van ’s werelds cloudcommunicatieplatforms, als haar exclusieve leverancier. In de 18 maanden sinds de vorming van het partnerschap hebben de twee met succes de NEC UNIVERGE BLUE-suite van oplossingen ontwikkeld en gelanceerd, waaronder cloud voice, videoconferencing, chat, file sync and share, back-up, omnichannel contact center, en meer voor markten in Noord-Amerika, Europa en de regio Azië-Pacific.

“De verlenging van dit strategische partnerschap en de lange termijn van het contract met Intermedia weerspiegelen het succes dat de twee bedrijven tot nu toe samen hebben. Het geeft ook aan hoeveel vertrouwen wij hebben in de innovatieve en doelgerichte aanpak van Intermedia voor het ontwikkelen en leveren van de cloudoplossingen die bedrijven willen, en partners willen verkopen”, aldus Ram Menghani, President NEC Enterprise Communication Technology. “Intermedia heeft bewezen de uitstekende partner te zijn die we dachten dat ze zouden zijn.”

Uw BRIDGE naar de Cloud

Deze uitbreiding van het partnerschap en de aankondiging van de investering komen op het moment dat NEC de nieuwste toevoeging aan zijn UNIVERGE BLUE-portfolio van cloudcommunicatie- en samenwerkingsoplossingen – UNIVERGE BLUE CONNECT BRIDGE – uitbrengt. CONNECT BRIDGE, dat gezamenlijk is ontwikkeld door NEC en Intermedia en wordt aangestuurd door het cloudplatform van Intermedia, is een baanbrekende oplossing die NEC’s zakelijke telefoonsystemen op locatie uitbreidt naar de cloud via mobiele en desktopapplicaties, terwijl ook mogelijkheden worden toegevoegd voor chatten, videovergaderen en samenwerken aan bestanden. Het resultaat is een geïntegreerd, alles-in-één UCaaS-aanbod dat NEC-klanten de flexibiliteit biedt om vanaf elke locatie te communiceren en samen te werken, de levensduur en mogelijkheden van hun huidige NEC-telefoonsysteem verlengt en hen in staat stelt hun bestaande telefoonnummers te behouden.

CONNECT BRIDGE is eenvoudig te implementeren zonder extra hardware aan te schaffen of software te updaten. Wanneer een bedrijf klaar is om volledig over te stappen op een cloud-gebaseerde Unified Communications-oplossing, kan het probleemloos volledig overstappen naar de cloud zonder downtime en zonder onderbrekingen van de gebruikerservaringen.

“UNIVERGE BLUE CONNECT BRIDGE brengt niet alleen op unieke wijze zowel on-premises als cloud-gebaseerde ICT-werelden samen, het versterkt ook NEC’s benadering van dynamische levering van geavanceerde oplossingen”, zegt Marc Hebner, Vice President van Enterprise Division van NEC Corporation of Americas. “CONNECT BRIDGE demonstreert NEC’s toewijding aan channel partners en klanten om hun investeringen te beschermen, het potentieel van hun installaties te maximaliseren en de mobiliteit en flexibiliteit van werknemers te stimuleren die vereist zijn in de hybride wereld van vandaag.”

Wereldwijde uitrol van UNIVERGE BLUE CONNECT BRIDGE begint in Japan en Noord- en Zuid-Amerika, met EMEA- en Australië-markten die volgen in Q1 2022

Mobiele versie afsluiten