NBSO, InnovationQuarter en BTG partner NL MWC in Barcelona

Het is aftellen voor grootste connectivity event ter wereld, Mobile World Congress in Barcelona begint op 27 februari. Om de (internationale) belangen te behartigen van de deelnemers aan het Nederlands paviljoen wordt er samengewerkt met diverse partijen. 

NBSO wat staat voor Netherlands Business Support Offices en InnovationQuarter zijn horen ook bij deze delegatie.

Netherlands Business Support Offices zijn handelskantoren van de Nederlandse overheid in het buitenland en leggen zich toe op handels- en investeringsbevordering. De core business van NBSO’s is het ondersteunen van Nederlandse bedrijven bij hun activiteiten op markten die omvangrijk en veelbelovend zijn. Ze werken hierin nauw samen met de RVO, Ambassades en Consulaten. In Spanje bevindt zich een NBSO in Barcelona, dat zich voor de dienstverlening voor het bedrijfsleven richt op de Spaanse autonome regio’s Catalonië en Aragon.

NBSO’s ondersteunen op een praktische manier bij jouw plannen in het buitenland. Wil je bijvoorbeeld exporteren of een onderneming vestigen in het buitenland? Zoek je marktinformatie of zakenpartners? De NBSO’s helpen daarbij.

Het doel van NBSO is om bedrijven uit Nederland te verbinden met het lokale netwerk in Spanje en zo de internationale samenwerking te bevorderen. Ze zijn tijdens MWC23 dan ook vooral op zoek naar contacten met Nederlandse bedrijven met een ambitie in het buitenland of de Spaanse markt.

NBSO organiseert dit jaar ook het startup-programma 4YFN een tweede groep binnen het 4YFN programma wordt georganiseerd door InnovationQuarter.

InnovationQuarterInnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. InnovationQuarter investeert in innovatieve Zuid-Hollandse bedrijven met groeiambitie, assisteert internationale ondernemingen bij vestiging in deze unieke deltaregio en organiseert (internationale) samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstellingen en de overheid. Zo ontwikkelt InnovationQuarter de provincie Zuid-Holland samen met het bedrijfsleven tot één van de meest innovatieve regio’s van Europa.

Hun doel in Barcelona is om startups op het gebied van connectiviteit te promoten en te verbinden met het wereldwijde MWC-ecosysteem. De doelgroep die ze hopen te bereiken zijn MKB en corporates op het gebied van 5G en IoT en digitaal zoals Vodafone, KPN, T-Mobile. Verder ligt hun focus dit jaar bij landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en België.

BTG is een branchevereniging die organisaties verbindt in hun gemeenschappelijke belangen op het gebied van ICT en Telecommunicatie. BTG organiseert hiervoor een structurele lobby tussen overheid, leveranciers en leden. Men signaleert trends en vertaalt deze naar relevante content en activiteiten. Ledenvoordeel wordt gerealiseerd door vraag te bundelen en op basis daarvan diensten aan te bieden.

BTG wil zich op MWC23 profileren als dé autoriteit op het gebied van IT & communicatietechnologie.

Verder wordt er met lokale partijen in Spanje samengewerkt zoals met Catalonia Trade & Investment. Samen met Enterprise Summit, InnovationQuarter en NBSO organiseren zij o.a. het 5G diner rondom het thema 5G acceleration.

InnovationQuarter is ook onlangs partner geworden in het Enterprise Europe Network (EEN). Met meer dan 500 intermediaire organisaties uit 60 landen is EEN het grootste ondersteunende netwerk voor innovatieve mkb-bedrijven met internationale ambities, dat ondernemers wereldwijd gratis helpt bij het vinden van partners. Op woensdag 1 maart zijn zij 1 van de sponsors van de netwerk receptie op het paviljoen.

Ben je ook op zoek hoe je jouw bedrijf nationaal en internationaal verder op de kaart kan zetten? Dan kun je nog deelnemen aan de Nederlandse delegatie door je een entreekaart voor MWC te kopen via anke@enterprisesummit.nl het kost net zoveel als een kaart bij MWC maar dan met meer voordelen, zo ben je automatisch onderdeel van de NLdelegatie en het programma, Sponsoropties kun je ook met haar bespreken. Check ook www.nlmwc.com

Mobiele versie afsluiten