Mondicon neemt mobiel data provider Connected IP over

mondicon-neemt-mobiel-data-provider-connected-ip-over

Mondicon heeft de overname bekend gemaakt van mobiel dataprovider Connected IP. Connected IP levert mobiele data connectiviteit aan de voornaamste Europese Broadcast-partijen. Met de simkaarten van Connected IP zijn televisienetwerken in staat om live verslag uit te brengen van de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen en sportevenementen zoals het WK voetbal, de Tour de France en Olympische Spelen.

De providers hebben niet bekendgemaakt welk bedrag met de overname is gemoeid en verwachten dat de overname deze maand zal worden afgerond.

Jurgen ter Hoeve, CCO bij Mondicon reageert: “We zijn blij dat Connected IP vanaf nu onder de vlag van Mondicon verder gaat. Connected IP is een gevestigde naam binnen de industrie en dus zullen wij deze naam blijven voeren voor onze broadcasting activiteiten. In veel gevallen was Mondicon reeds de wholesale leverancier achter de geleverde simkaarten en telecom portal. Hierdoor is ons supportteam zeer bekend met de diensten zoals die op dit moment door klanten van Connected IP worden gebruikt.”

Jeroen Gootjes, CFO bij Mondicon vult aan: “Mondicon levert professionele oplossingen aan bedrijven, die snel en betrouwbaar internet wensen op plekken waar dit nou juist een uitdaging is. Met deze aanpak zijn we marktleider geworden in het leveren van mobiele connectiviteit binnen de Europese riviercruise industrie. De overname van Connected IP zorgt voor een mooie uitbreiding op ons dienstenpakket en sluit perfect aan bij onze groeistrategie. We zijn nu in een klap ook een serieuze speler geworden binnen de Europese broadcasting industrie. We sluiten niet uit dat er op termijn meer overnames volgen.”

“De technologie achter het streamen van live-beelden op basis van mobiele data simkaarten is zeer geavanceerd”, legt Joachim de Wild, CTO bij Mondicon uit. “Voor live-broadcasting op locatie is een gegarandeerde beschikbaarheid van hoge bandbreedte essentieel. Onze simkaarten zijn daarom zo geconfigureerd dat ze altijd en overal ter wereld connectie maken met het mobiele netwerk dat op die locatie op dat tijdstip het beste bereik heeft. De klant kan zelf een profiel bouwen en de simkaarten via onze portal beheren en monitoren.”

Dezelfde technologie zal Mondicon binnenkort inzetten voor een nieuw te lanceren Internet of Things-product. Dit product speelt in op een sterk toenemende behoefte aan redundante netwerk onafhankelijke oplossingen waarmee dingen, ongeacht de locatie, altijd en overal verbonden blijven met het internet. Mondicon verwacht deze oplossing na de zomer van dit jaar te lanceren.

Mobiele versie afsluiten