Mobiele netwerk KPN wederom beste van Nederland

Het mobiele netwerk van KPN is voor de derde keer op rij erkend als het ‘Beste Mobiele Netwerk’ van Nederland door snelheidstester Ookla. Op zowel dekking als snelheid komt KPN als beste uit de bus.

KPN

Dat blijkt uit een onafhankelijke meting over de tweede helft van 2021 onder ruim 340.000 gebruikers van de verschillende mobiele providers. De gemiddelde download- en uploadsnelheid van het mobiele netwerk van KPN bedroeg over de tweede helft van 2021 100,6 Mbps en 15,6 Mbps en op 5G 185 Mbps en 41 Mbps. Daarmee scoort het netwerk het beste van alle mobiele operators. Ook heeft KPN volgens Ookla de beste mobiele dekking. KPN scoort op alle onderzochte onderdelen het best.

“Voor de derde keer op rij is KPN door Ookla als beste van Nederland beoordeeld. Dit laat zien dat de vernieuwing van ons netwerk goed is voor onze klanten en goed is voor Nederland. Niet alleen bieden we de beste mobiele dekking, we bieden ook de snelste mobiele netwerkervaring in de markt. Daarmee maken we onze belofte aan klanten met het netwerk van Nederland waar”, zegt Babak Fouladi, Chief Technology & Digital Officer en Lid van de Raad van Bestuur KPN.

Snelste 5G-netwerk

Ookla kijkt niet alleen naar de algehele prestaties van het mobiele netwerk, maar ook specifiek naar 5G. KPN biedt gebruikers de beste 5G-ervaring met de hoogste gemiddelde download- en uploadsnelheden. Dit is belangrijk omdat 5G steeds meer gebruikt wordt voor kritische toepassingen waarbij realtime communicatie van groot belang is.

Bron: KPN

Mobiele versie afsluiten