Mobiel.nl sluit partnership met 5G.nl

Mobiel.nl en 5G.nl zijn een partnership aangegaan voor het aanbieden van 5G ready smartphones en – abonnementen. Mobiel.nl is dé website voor de aankoop van mobiele abonnementen en toestellen en 5G.nl is hét onafhankelijk platform vol nieuws, informatie en producten rond 5G, als initiatief van distributeur Capestone. “We zijn heel blij dat we met Mobiel.nl samen kunnenbouwen aan het ecosysteem rond 5G, vertelt Barbara Mulder, Marketing Director van Capestone.

Capestone beschikt inmiddels over een aantal 5G-ready producten die op het platform 5G.nl staan vermeld. Nu kun je hier dus ook terecht voor een 5G (ready) smartphone en abonnement. Verder vind je hier onder meer 5G-routers voor thuis, kantoor en voor zakelijke- en M2M-/IoT-toepassingen en een lijn 5G-antennes ( backwards compatible voor 4G-/3G-/2G- mobiele netwerken). Op de site worden producten aangeboden uit het portfolio van Capestone en dus ook van hoogwaardige partners als Mobiel.nl, mifiwinkel en Droneland. Barbara Mulder: “Nieuwe partners zijn van harte welkom. Wij bieden organisaties en bedrijven de mogelijkheid om partner te worden. We hebben een gemeenschappelijk belang in een succesvolle uitrol van 5G als nieuwe telecommunicatienorm. Als partner maak je bovendien gebruik van ons netwerk, onze dienstverlening en marketingmiddelen. Na de 5G-veiling die eind juni in Nederland door de overheid wordt georganiseerd en waarbij de 5G-frequenties worden verdeeld tussen de mobiele operators,  is de verwachting dat het aantal producten snel zal toenemen”.


Alles over 5G op één plek

De site 5G biedt een brede range aan 5G-producten en diensten, maar wil vooral een kennisplatform zijn. De in maart gelanceerde site bevat nieuws , blogs en business cases van partners uit verschillende branches, zoals transport, logistiek, zorg en bouw. “Capestone heeft zijn eigen specialistische rol binnen het ecosysteem rondom 5G”, zegt Barbara Mulder. “Door samenwerking met complementaire partijen behalen we het optimale resultaat. Met de rol als voortrekker van dit platform laten we geen kansen liggen en zijn we er vroeg bij. Van 5G geïntegreerde straatverlichting tot sensoren, drones en andere 5G-apparaten: met 5G.nl willen we een platform bieden die alle doelgroepen en branches aan elkaar verbindt. Naast het informatieve gedeelte verwijzen we bezoekers door naar de verkoopkanalen binnen het ecosysteem.”


Mobiel.nl; 20 jaar ervaring

Mobiel.nl is dé website waar je op een slimme manier zelf de keuze maakt voor je nieuwe smartphone, abonnement met smartphone of sim-only abonnement of verlenging van je bestaande contract. Er is een ruime keuze aan smartphones en keuze uit acht providers. Je kunt ook kosteloos en via de nummerbehoudgarantie je vertrouwde telefoonnummer meenemen naar je nieuwe provider. Inmiddels bestaat Mobiel.nl 20 jaar. De eerste jaren als Studentmobiel, en sinds 2016 als Mobiel.nl.


5G aanbieders

Vodafone, KPN en T-Mobile hebben nu al ‘5G-ready abonnementen’ voor zowel consumenten als zakelijke klanten beschikbaar gesteld. Met deze ‘5G-ready abonnementen’ ben je nu al klaar voor de volgende stap op het internet. Dit in combinatie met een 5G-smartphone geeft je de zekerheid om als eerste toegang te krijgen tot het allernieuwste 5G-netwerk. Bij T-Mobile is eind 2020 een landelijk 5G-netwerk beschikbaar. Vodafone geeft nu al standaard en zonder meerprijs 5G bij alle Red (Pro)-abonnementen. KPN is nog wat voorzichtiger en spreekt zich nog niet uit over een termijn. Wel zijn alle Hussel Mobiel abonnementen van KPN al 5G-ready.


Partners

“Omdat we onze klanten graag het beste bieden, werken we uitsluitend samen met gerenommeerde partners. Samen gaan we het gebruik van 5G, de vijfde generatie in mobiele technologie, versterken. We zijn momenteel met een aantal mooie andere partners in gesprek om te onboarden”, besluit Barbara Mulder.

 

Mobiele versie afsluiten