Mitel gaat Unify overnemen

Atos en Mitel zien de voordelen van een gecombineerde onderneming

Mitel en Atos zijn gesprekken gestart over de overname van Unify, de UC&C dienst van Atos. Dat de gesprekken via een persbericht zijn bekendgemaakt geeft in dit geval aan dat het niet gaat om een vijandige overname. Sprake is van een gecombineerde onderneming, meer een fusie dan een overname dus.

Unify IE en meer naar Mitel

MItel logoDe bedrijven geven aan dat Mitel en Unify samen meer dan 75 miljoen gebruikers in ruim 100 landen tellen. Die worden bediend door in goed 5.500 partners. Met de voorgestelde transactie verwerft Mitel de spraakplatforms, samenwerkings- en contact center-producten, het toestel- en eindpuntportfolio en het bijbehorende intellectuele eigendom van Unify.

Unify brengt ook een Managed Services-bedrijf in dat bedrijven helpt de digitale transformatie van hun communicatieomgeving. Dat versterkt Mitel’s vermogen om UC-klanten keuze te bieden. Het persbericht maakt verder melding van verticals die beter bediend kunnen worden. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die opmerking bij bijna elke deal te lezen is.

In het persbericht staat verder nog dat “de voorgenomen transactie versnelt Mitel’s vermogen om strategisch in te spelen op de veranderende communicatiebehoeften van wereldwijde bedrijven met een nog breder aanbod van on-premises, hybride, private cloud en binnenkort enterprise managed services. Volgens analisten zal UC in de nabije toekomst voor veel bedrijven het voorkeursmodel blijven en deze transactie zal Mitel beter positioneren om aan deze vraag te voldoen.” Het is aan de lezer om daar een oordeel over te vellen.

Problemen Atos

Wat uiteraard volledig ontbreekt in het persbericht is elke verwijzing naar de situatie bij Atos. Het Franse bedrijf heeft vorig jaar de CEO zien opstappen. De dag dat die move bekend werd is 25 procent van de waarde op beurs verloren. Beide klappen zijn niet los te zien van de melding die dag dat het bedrijf een opsplitsing overweegt. Een bedrijf opknippen, zeker een Franse organisatie, gebeurt niet zomaar. Atos heeft meerdere problemen en het verkopen van delen van de assets zijn gewoon nodig om de gaten te dichten. Daarmee is niet gezegd dat deze bekendgemaakt deal een slechte is. Voor zowel Unify, partners als klanten is dit waarschijnlijk een nette oplossing.

Mobiele versie afsluiten