Microsoft Teams krijgt nieuwe leesfunctie: Reading Progress

Microsoft voegt een nieuwe functie genaamd Reading Progress toe aan Microsoft Teams. Dat meldt The Verge. De functie is ontworpen om leerlingen te helpen hun leesvaardigheid te verbeteren.

Reading Progress werkt door leerlingen zichzelf op te laten nemen terwijl ze een tekst lezen, en biedt docenten de mogelijkheid om nauwkeurigheidspercentages, verkeerde uitspraken en meer te beoordelen.

Versnelde invoering door pandemie

Doorgaans oefenen leerlingen vloeiend lezen waar een docent bij is. Daarbij lezen ze een passage hardop voor, wat de docent vervolgens beoordeelt. Docenten meten de snelheid, nauwkeurigheid en expressie van lezen. Microsoft heeft deze functie tijdens de pandemie versneld ingevoerd, toen duidelijk werd dat het voor leerkrachten moeilijk zou zijn om op afstand leesvaardigheid te meten.

“De beoordeling van lezen is echt moeilijk tijdens de pandemie, omdat je niet naast leerlingen kunt zitten”, legt Mike Tholfsen, productmanager voor Microsoft Education, uit in een interview met The Verge. “Je kunt het natuurlijk proberen via Teams of Zoom, maar de overgrote meerderheid van de docenten doet dat niet.”

Bron: The Verge

Mobiele versie afsluiten