Microsoft neemt Metaswitch Networks over

Microsoft heeft aangekondigd Metaswitch Networks over te nemen. Metaswitch is leverancier van gevirtualiseerde netwerksoftware en spraak-, data- en communicatieoplossingen voor operators. Hiermee wordt de dienstverlening richting operators en partners met leveranciers van netwerkapparatuur rond 5G uitgebreid, stelt Yousef Khalidi – Corporate Vice President, Azure Networking.

“De convergentie van cloud- en communicatienetwerken biedt Microsoft een unieke kans om operators wereldwijd te bedienen via voortdurende investeringen in Azure, waardoor onze hyperscale cloudinfrastructuur extra diepte krijgt met de gespecialiseerde software die nodig is om gevirtualiseerde communicatiefuncties, applicaties en netwerken uit te voeren”, aldus Khalidi.

Opvallend detail; ruim een maand geleden kondigde Metaswitch aan dat de Perimeta Session Border Controller (SBC) is  gecertificeerd voor Microsoft Direct Routing for Teams en beschikbaar is voor de Microsoft Azure-cloud. De oplossing biedt veilige, geïntegreerde openbaar routeerbare spraakdiensten aan samenwerkingsomgevingen in Teams.

 

Dieper in de telecom

Deze aankondiging bouwt voort op de  recente acquisitie van Affirmed Networks afgelopen maand. Metaswitch’s complementaire portfolio van ultra-high-performance, cloud-native communicatiesoftware zal het aanbod voor de telecommunicatie-industrie uitbreiden. Microsoft is van plan het talent en de technologie van deze twee organisaties te benutten en het Azure-platform uit te breiden om deze mogelijkheden zowel op grote schaal te implementeren als te vergroten op een veilige, efficiënte en duurzame manier.

 

Overgang 5G

Nu de telecombranche overgaat op 5G, krijgen operators de kans om de virtualisatie van hun kernnetwerken te bevorderen en verder te gaan op weg naar een meer  cloud-native toekomst..

“Zo kunnen we hybride en multi-cloud-modellen blijven ondersteunen om een ​​meer divers telecom-ecosysteem te creëren en snellere innovatie, een groter aantal unieke aanbiedingen en meer mogelijkheden voor differentiatie te stimuleren. We blijven samenwerken met bestaande leveranciers, opkomende innovators en partners in netwerkapparatuur om roadmaps te delen en uitgebreide mogelijkheden voor samenwerking te verkennen, onder meer op het gebied van radiotoegangsnetwerken (RAN), next-generation core, gevirtualiseerde services, orkestratie en operationele ondersteuning modernisering van systeem / bedrijfsondersteuningssysteem (OSS / BSS). Een toekomst die interoperabel is, is nog nooit zo belangrijk geweest om het succes van klanten en partners te verzekeren.”

 

Door verbeteringen mogelijk te maken op het gebied van enhancedmobiel breedband, uiterst betrouwbare communicatie met low latency en massieve communicatie van het machinetype om IoT op grote schaal mogelijk te maken, biedt 5G een aanzienlijk potentieel voor bedrijven en overheden en creëert het op zijn beurt nieuwe kansen voor operators. 5G zal operators uiteindelijk een mogelijkheid bieden om service-innovatie te versnellen en nieuwe transformatieve ervaringen te bieden die sneller, veerkrachtiger en veiliger zijn, gestimuleerd door software-ontwikkelingen om transformatie op schaal te stimuleren.

 

“We hebben een lange geschiedenis in het werken met operators”, besluit Khalidi, “omdat ze steeds meer op software gebaseerde oplossingen omarmen en de vooruitgang van cloudgebaseerde netwerken blijven ondersteunen en tegelijkertijd nieuwe partnerschapsmogelijkheden voor bestaande netwerkapparatuurproviders helpen creëren. Het is onze bedoeling om in de loop van de tijd moderne alternatieven voor de netwerkinfrastructuur te creëren, zodat operators bestaande en diensten met toegevoegde waarde kunnen leveren – met een hogere kostenefficiëntie en lagere kapitaalinvesteringen.”

 

Mobiele versie afsluiten