Microsoft komt met Teams Essentials voor kleine bedrijven

Microsoft komt met Microsoft Teams Essentials. Deze dienst is gericht op kleine bedrijven en biedt toegang tot de kernfuncties van Teams voor vergaderingen. Hiervoor is geen duurder Microsoft 365-abonnement nodig.

Teams Essentials kost 3,40 euro per gebruiker per maand. Microsoft focust hiermee voornamelijk op videovergaderen. Zo kunnen tot driehonderd mensen tegelijk meedoen aan een gesprek dat maximaal dertig uur kan duren.

Verschil met gratis versie

Daarmee verschilt deze betaalde versie van de gratis variant, waarbij maximaal honderd mensen een uur lang kunnen videobellen. Verder krijgen bedrijven met Essentials 10 GB aan cloudopslag per gebruiker, ten opzichte van 5 GB in de gratis versie.

Verschil met Microsoft 365

Microsoft Teams Essentials is anders dan de Microsoft 365-abonnementen voor bedrijven. Naast toegang tot teams bevatten die meer functionaliteit, zoals webversies van Office-apps als Word en Excel en toegang tot zakelijke e-mailboxen. Een basisabonnement van dat pakket kost 4,20 euro per gebruiker per maand, maar gaat in het eerste kwartaal van volgend jaar omhoog met een bedrag dat nog niet bekend is.

Bron: Microsoft

Mobiele versie afsluiten