Michel Nicolai van Zyxel: Wifi-oplossingen voor elk marktsegment

Zyxel Networks is een Taiwanese multinationale breedbandprovider met het hoofdkantoor in het Hsinchu Science Park, Taiwan. Het bedrijf werd in 1989 opgericht door Dr. Shun-I Chu en heeft drie onderzoekscentra en vier regionale hoofdkantoren. ITchannelPRO sprak met Michel Nicolai, Senior Regional Sales Engineer for Northern Europe & Middle East.

ZyXEL-MichelDe missie van het bedrijf is volgens Michel helder. “Zyxel Networks levert toonaangevende netwerk- en beveiligingsoplossingen voor zakelijke gebruikers en consumenten. De Nebula Cloud Networking Solution maakt het eenvoudig om een veilig en betrouwbaar netwerk te realiseren, en beschermt gebruikers tegen bedreigingen van hun netwerk. Zyxel bedient 1 miljoen bedrijven in 150 markten, met meer dan 100 miljoen aangesloten apparaten, in samenwerking met een netwerk van resellers.”

Zyxel heeft twee productgroepen: de stroom voor ISP’s en andere industriële gebruikers en de stroom voor de channelpartners en resellers met een focus op retail en mkb. Het portfolio omvat alle relevante schakels, van routers tot switches en access points. Er is dus een totaaloplossing beschikbaar voor zakelijke gebruikers.

Radio als belangrijkste schakel

Michel: “Bij Zyxel heeft een goede radioverbinding topprioriteit. En dat is niet voor niets. Een goede ervaring begint bij een stabiele verbinding, en dat betekent dat je access point geoptimaliseerd moet zijn. Indien access points aan het plafond worden gemonteerd, kan bij hoge ruimtes zoals magazijnen en fabriekshallen de afstand tot de client veel groter zijn dan bij montage aan de wand, dichter bij de werkvloer. Bij onze access points kan de partner de mode van het access point dankzij onze duale radio optimaliseren voor de gekozen plaatsing. Het goed luisteren naar wifi-signalen via de dual optimised antenne is essentieel, omdat het zendvermogen van bijvoorbeeld smartphones wel zo’n 10 tot 20 dB minder kan zijn dan die van een access point. Onze ontvangers zijn daarop geoptimaliseerd.”

Verbinding geoptimaliseerd per device

Om de verbinding met clients te optimaliseren, heeft het access point een feature om verbinding te richten op elke individuele gebruiker. Zo kunnen per access point 704 dedicated kanalen worden aangemaakt. Daarmee is elke device in een dichtbevolkte ruimte altijd optimaal verbonden en komen pushberichten feilloos binnen. Hoeveel devices gelijktijdig de maximale bandbreedte kunnen benutten, hangt af van de onderliggende infrastructuur. De bekabeling en het spectrum moeten dat immers ook aankunnen.

Meer weten over Zyxel? Neem dan contact op met Michel Nicolai via michel.nicolai@zyxel.eu of bel 06 460 660 95.

(dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nr 03)

Mobiele versie afsluiten