Meer power: de nieuwe Snom PA1+

snom_pa1Met de PA1 beschikt Snom al jaren over een zeer succesvol audiosysteem met multicast-functie. De PA1 onderscheidde zich al snel als omroep- en audioweergavesysteem voor hele kantoorverdiepingen, dokterspraktijken, supermarkten en luchthavens. Het wordt ook vaak gebruikt als interface voor het toezicht op gebieden die van belang zijn voor de veiligheid. Denk aan  het openen van toegangsdeuren, de bediening van noodtelefoons of evacuatiemaatregelen in schoolgebouwen en bedrijfshallen.

Upgrade

De succesvolle PA1 heeft nu een upgrade gekregen. De nieuwe Snom PA1+ is gebaseerd op de betrouwbare Snom D7xx architectuur van de Snom D735 bureautelefoon. De PA1+ scoort punten met een krachtige versterker van 6,5 watt die via een 600 ohm luidsprekersysteem alle grote ruimtes met geluid kan vullen. Er zijn gigabit interfaces voor het aansluiten van apparaten zoals LAN-camera’s en automatische configuratie op afstand via de “Snom Secure Redirection and Provisioning Service” (SRAPS). Als je kiest voor een handmatige installatie, kan deze gemakkelijk worden geconfigureerd via een menugestuurde webgebruikersinterface.  Net als bij alle Snom-apparatuur worden updates en configuratiewijzigingen voor de PA1+ ook centraal op een server uitgevoerd. Op het gebied van veiligheid voldoet het nieuwe omroepsysteem aan de hoogste normen, zoals SHA2.

Allrounder die grenzen verlegt

Met de SNOM PA1+ kunnen bedrijven hun bestaande omroepsystemen voor aankondigingen omzetten naar SIP-gebaseerde oplossingen. Net als bij zijn voorganger heb je de keuze:  voeding via een adapter of via Power over Ethernet (PoE).

De Snom PA1+ bedien je zoals elke andere Snom telefoon. Doe aankondigingen of zend muziekstreams uit met een eenvoudige oproep via een Snom telefoon met behulp van een telefoonnummer of toetsencombinatie. Open ook deuren, slagbomen of de poorten van laadplatforms en nog veel meer.

Oliver Wittig, Senior Manager van Projects and Consulting bij Snom: “Het verbaast ons hoe creatief systeemintegratoren en partners met ons omroepsysteem omgaan. Door deze technologie te voorzien van de nieuwste beveiligings-, verbindings- en audiostandaarden, helpen we onze partners de potentiële grenzen te verleggen voor de naadloze integratie met uiteenlopende systemen. Ze kunnen daarbij gebruik maken van alle mogelijke toepassingsscenario’s van onze SIP bridge.”

De nieuwe Snom PA1+ is vanaf augustus 2022 leverbaar.

Mobiele versie afsluiten