MD Jeroen Van Langenhove: ‘whitesky.cloud verovert Europa’

Het Belgisch-Nederlandse whitesky.cloud is de eerste whitelabel cloudprovider in Europa. Dankzij de whitelabel oplossing kunnen Managed Service Providers hun eigen cloud aanbieden aan klanten. “Dat is win-win: veel goedkoper dan private en publieke cloud en bovendien een kans om de banden met klanten aan te halen”, zegt MD Jeroen Van Langenhove van whitesky.cloud.

Jeroen Van Langenhove (whitesky)De MSP’s zien duidelijk de voordelen, want whitesky.cloud startte al een grote aanwervingsronde om de aanvragen bij te kunnen houden. Maar hoe differentieert het aanbod van whitesky.cloud zich in de cloudmarkt?

Het model

Het platform van whitesky.cloud is op veel manieren uniek in Europa. Door het model van het bedrijf kan het een zeer performante oplossing aanbieden aan een lagere prijs dan zowat elke andere cloudoplossing op de markt. Maar niet enkel op financieel vlak maakt whitesky.cloud het verschil. “Traditioneel ben je nooit zeker  waar je data wordt bewaard”, weet Jeroen. “Wij breken met die klassieke manier van werken. Bij ons kiest elke klant zelf waar zijn data wordt bewaard.” Voor veel klanten is de garantie dat hun data zich in Europa bevindt namelijk een van de voornaamste vereisten. Zo zijn ze zeker dat hun data onder de strenge normen van de GDPR valt, whitesky.cloud is dus ook niet onderhevig aan de CLOUD Act.

Nieuw aanbod

Een volledig nieuw aanbod zoals dat van whitesky.cloud in de markt zetten, is vaak moeilijker dan het lijkt. Het verkopen van een eigen cloudoplossing vraagt wat voorbereidingswerk en aanpassing van de MSP, en daarom kiest whitesky.cloud ervoor om zijn klanten daarin te ondersteunen. “In het begin moet elke VCO tijd investeren om zijn eigen cloud in de markt te zetten want je hebt geen ronkende naam van een hyperscaler om klanten te overtuigen. Al zijn eindklanten daar niet altijd meer naar op zoek, voor hen is datasoevereiniteit nu veel doorslaggevender”, legt Jeroen uit.

“Wij kunnen sterk inzetten op persoonlijke begeleiding omdat we een kleinere speler zijn. Dat proberen we te doen van A tot Z. Klanten kunnen niet enkel tijdens het opzetten van het platform bij ons terecht, maar ook voor hulp bij sales en marketing. Als je ons belt, krijg je echt iemand aan de lijn”, verzekert Jeroen. “Dat kan je zeker niet zeggen over alle hyperscalers.”

Globale oplossing

Het is duidelijk dat de markt enthousiast is over de oplossing en aanpak van whitesky.cloud. Het aantal VCO’s groeit namelijk in sneltempo. Sinds begin 2022 werden er niet enkel klanten opgetekend in België en Nederland, maar ook in Frankrijk, Israël en de Verenigde Staten. En volgens Jeroen hoeft het daar niet te stoppen, want het model kan wereldwijd snel worden toegepast.

whitesky.cloud wil de edge dichter naar de gebruiker brengen. Het bedrijf zet dus niet in op een groot datacenter voor een volledig land of continent, maar op kleine datacenters verspreid over het continent. Zo kan een VCO kiezen welke data waar moet worden bewaard. Op die manier zorgt hij voor de beste en snelste dienstverlening voor zijn klanten.

Uitbreiding

Nu het aantal VCO’s snel toeneemt, is het team van whitesky.cloud dringend aan uitbreiding toe. ”We zijn op zoek naar heel wat nieuwe medewerkers om die persoonlijke begeleiding te blijven aanbieden”, geeft Jeroen aan. “We zetten in op de uitbreiding van ons A-team. Daarom hebben we recent een Operations Manager aangeworven, hij wordt het aanspreekpunt voor onze klanten en zal de verschillende teams sturen. En ook onze sales- en marketingteams gaan uitbreiden. We zoeken daar bijvoorbeeld een cloud accelerator lead, iemand die de brug kan vormen tussen DevOps en de klant.”

Een sterk operationeel verantwoordelijke zal zeker welkom zijn bij whitesky.cloud waar ze uitkijken naar iemand die zowel intern als extern het overzicht bewaart. “We zijn een snel evoluerend bedrijf en hebben voldoende zuurstof nodig om te blijven groeien. Tegelijkertijd is het erg belangrijk dat we op de hoogte zijn van de ervaringen en wensen van onze VCO’s. Het wordt dus een uitdaging, maar dat maakt het net zo leuk om te werken in een bedrijf in volle groei”, besluit Jeroen.

Naast de klantenbasis en het team breidt whitesky.cloud ook zijn diensten uit. Op basis van vragen van klantenbekijkt het team waar het interessant is om uit te breiden. Kubernetes as a Service, Edge Nodes. Er staan nog heel wat extra diensten op de agenda van whitesky.cloud.

 

Meer weten over whitesky.cloud, de eerste whitelabel cloudprovider in Europa? Mail Jeroen van Langenhove op info@whitesky.cloud

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPro Magazine nr 2)

Mobiele versie afsluiten