MCS lanceert ITalks Private LoRa-oplossingen

mcs-lanceert-italks-private-lora-oplossingen

Tijdens zijn drukbezochte partnerdag in Blijdorp heeft het Rotterdamse MCS ITalks Private LoRa-oplossingen aangekondigd. LoRa is een technologie waarmee een internet voor machines en apparaten aangelegd kan worden.  Met een ITalks Private LoRa kan een bedrijf of gemeente lokaal LoRa-dekking creëren.

Op deze wijze kunnen allerlei sensoren gemonitord worden, zonder abonnementskosten of stroomvoorziening voor de LoRa zenders. Inmiddels zijn er verschillende initiatieven om LoRa op de markt te brengen. MCS heeft reeds een bijdrage geleverd aan crowdfunded platform The Things Network in Amsterdam, Rotterdam, Almere en Weesp.

Door het enorme aantal (nationale en internationale) initiatieven bij het ontwikkelen van geschikte hard- en software heeft MCS besloten haar (private) LoRa range onder te brengen in het merk ‘ITalks’. “ITalks staat garant voor perfecte onderlinge samenwerking en uitwisselbaarheid van de componenten, garantie, zekerheid van technische ondersteuning en hoge kwaliteit”, laat MCS weten.

Het merk zal verder (uit)gedragen worden door de MCS Business Partners die samenkomen in het MCS initiatief ‘Sensoring Succes’. Een samenwerkingsverband waarin bovengenoemde waarden én een hoogwaardige wijze van  marktbenadering geborgd zijn.

Totaalleverancier van Internet of Things-oplossingen

ITalks is uitermate geschikt voor professionele, bedrijfskritische omgevingen waarbij de sensoren vaste opstelpunten hebben. Denk hierbij aan ‘smart’  toepassingen in industriële omgevingen, distributiecentra, kassen, bedrijfsgebouwen en zelfs gemeentes. John van Nijnatten, directeur MCS,  voegt daar aan toe: “ITalks Private LoRa past binnen onze strategie om totaalleverancier te zijn voor Internet of Things-oplossingen. Het is onze overtuiging dat LoRa de snelgroeiende Internet of Things-markt verder openbreekt. Business cases die eerder niet haalbaar waren worden in één keer wel mogelijk, waardoor er volop kansen liggen voor onze Partners. Met ITalks Private LoRa bieden we duidelijkheid voor de klant. ITalks staat voor een gecertificeerde en professioneel werkende LoRa-oplossing van sensor tot data acquisitie, zonder dat de klant zelf belast wordt met de techniek.  Middels ‘Sensoring Succes’ bundelen onze partners de krachten. Zij kunnen zo een kant-en-klare oplossing aan de eindklant leveren. Het is onze overtuiging dat LoRa hiermee naar een hoger niveau getild wordt.”

Mobiele versie afsluiten