MCS introduceert Private LoRa als dienst

MCS lanceert Private Connect LoRa as a service, een eigen Private LoRa-netwerk voor organisaties die laagdrempelig met innovatieve Internet of Things (IoT) oplossingen willen beginnen. Dit netwerk is ontwikkeld door Kerlink, één van de negen LoRaWAN experts die lid zijn van de gerenommeerde LoRa Alliance. MCS lanceerde eerder al Private Connect LTE.

Het Private LoRa netwerk is volgens MCS volkomen afgeschermd en gebruikers kunnen zelf bepalen wie ze toegang geven tot het netwerk. De netwerkdekking is volledig ingericht naar de wensen en de actuele situatie van klanten. Het aantal gateways wordt berekend op basis van het gewenste bereik, spreadingsfactor en capaciteit. Een Private LoRa netwerk is niet alleen weggelegd voor grote organisaties. Ook het MKB kan met een Private LoRa netwerk klantproblemen oplossen, zoals de aanwezigheid van mensen en werknemers en het effect hiervan op de regels rondom de anderhalve meter afstand. Het biedt hen ook kostenreductie, productiviteitsverhoging, meer klanttevredenheid en een concurrentievoorsprong.

Vast maandbedrag

MCS biedt de oplossing Private LoRa netwerk as a service voor een vast bedrag per maand dat wordt berekend per gateway en niet per sensor. Hierdoor wordt het voor gebruikers mogelijk om oneindig veel sensoren met het netwerk te verbinden. MCS beheert de techniek, beschikbaarheid en capaciteit voor klanten waardoor deze zorgeloos gebruik kunnen maken van de oplossing. De netwerkoplossing is volgens MCS duurzaam door de draadloze low power technologie en de lange levensduur van de batterijen.

Commercieel directeur Bas Piek van MCS Benelux ziet naar eigen zeggen een ‘enorme toename’ in vragen over hoe digitalisering kan bijdragen aan de anderhalvemetermaatschappij. “De netwerkcomponent is een belangrijk deel van deze digitalisering en die vereenvoudigen we door deze als managed dienst te leveren. Bedrijven kiezen alleen nog maar het type sensoren om data te verzamelen en wij ontsluiten deze data naar een toepassing naar keuze”, aldus Piek. “Voor bedrijven die geen applicatie hebben om de data analyse te doen of alarmering op te zetten, kunnen wij dat leveren. Onze partners kunnen hun klanten met deze oplossing voorzien van de nieuwste digitale techniek en hiermee actuele problemen eenvoudig en veilig oplossen.”

Kansen voor digitalisering

De huidige coronacrisis laat het belang van digitalisering door IoT zien, aldus MCS in het persbericht. Private Connect LoRa ligt binnen handbereik door het laagdrempelige prijsmodel. Met sensoren wordt data verzameld over bijvoorbeeld CO2, temperatuur, luchtvochtigheid, bewegingen en geluidsniveaus. De analyses van deze data leiden tot nieuwe inzichten om kantoren en schoolgebouwen in te richten en te managen conform de nieuwste regelgeving en bedrijfsprocessen efficiënter en duurzamer in te richten. Een Private LoRa netwerk werkt optimaal voor Smart Building, Smart Farming, Smart Parking en Smart Industry toepassingen.

 

Mobiele versie afsluiten