Marlon Deekman nu eigenaar van Tiptel Nederland, België èn Frankrijk

‘Beter inspelen op wensen van de markt’

Tiptel Nederland, België èn Frankrijk vallen sinds 31 januari onder de leiding van Marlon Deekman. Hij was tot 1 januari managing director van Tiptel Nederland en België maar heeft het stokje in Frankrijk per 31 januari overgenomen van oprichter en eigenaar Erhard Schäfer van Tiptel GmbH. Marlon is uiteraard trots en deelt zijn ambities met ITchannelPRO.

Marlon Deekman rechts managing director Tiptel B.V. - Erhard Schäfer links oprichter en eigenaar van Tiptel GmbHTiptel is een zeer bekende naam in de telecomsector. Het van origine Duitse bedrijf viert dit jaar zijn 50-jarige bestaan en de Nederlandse organisatie mag dit jaar 30 kaarsjes uitblazen. De loopbaan van Marlon Deekman is in een stroomversnelling geraakt. Amper vier jaar geleden kwam hij aan boord bij Tiptel als accountmanager, na ervaringen bij Telecombinatie, KPN en Telfort. Hij groeide door tot managing director van de Nederlandse en Belgische vestigingen. Tijdens de afgelopen jaarwisseling verraste hij iedereen met de overname van deze landen. Een maand later kondigde hij de overname aan van Tiptel Frankrijk.

Tiptel ontwikkelt en levert oplossingen voor communicatie voor zakelijke klanten, in de zorgsector en industriële omgevingen. Naast de communicatieoplossingen is Tiptel de afgelopen jaren succesvol geworden met testapparatuur van Argus voor telecomnetwerken. Wat wellicht weinigen buiten het telecomkanaal weten, is dat Tiptel als distributeur ook andere merken vertegenwoordigt, namelijk 2N, Doro, Ergophone, Gigaset, Htek, Jabra, Sangoma, Spectralink, Yealink en Yeastar.

Vliegende start

Tiptel bedient de Nederlandse markt sinds 2020 vanuit het kantoor in Zeewolde en Belgische resellers doen zaken met de vestiging in Zaventem bij Brussel. De verkoop van producten onder eigen merk en die van leveranciers verloopt uitsluitend via resellers. Een groot deel daarvan doet al jaren zaken met Tiptel in Nederland of België. Deze loyaliteit geeft Marlon een vliegende start, al blijft een overname als deze spannend, weet hij zelf ook. “Ik ben vereerd en trots de nieuwe eigenaar van Tiptel in deze landen te zijn”, zegt Marlon. “De huidige medewerkers en onze kanaalpartners hebben in de afgelopen jaren een goede en gezonde basis gelegd voor verdere groei. Onze partners kennen ons als een betrouwbare leverancier waar betrokken mensen altijd voor de klanten klaar staan. Dat blijft uiteraard zo.”

Ambities met Frankrijk

Na de meest recente overname van Tiptel Frankrijk is het team van acht mensen in de vestiging in Versailles onder de rook van Parijs nu dus onderdeel van het team van Marlon. Deze ervaren mensen werken al ruim 20 jaar voor Tiptel en kennen de Franse markt goed, legt Marlon uit. “Ook zij hebben dit jaar trouwens een jubileum want Tiptel bestaat 25 jaar in Franrijk”, zegt hij lachend. “Zonder dollen, de overname geeft Tiptel een financieel aanmerkelijk betere positie in deze regio. We kunnen meer investeren en dus beter inspelen op de wensen in de markt”, zegt Marlon. “Maar de overname van de aandelen is meer dan alleen een transactie. Samen met de medewerkers wil ik het bedrijf laten groeien. Ik geloof daarin, want we hebben een sterkere positie naar leveranciers aangezien we namens drie landen inkopen. En met een groter portfolio kunnen we partners nu uitgebreider bedienen ten opzichte van concurrenten. Momenteel voeren we ruim 20 producten, maar ik voorzie een uitbreiding van het portfolio.”

Synergie

Tiptel heeft in het verleden in deze regio samen geopereerd, maar toch als aparte vestigingen. Dat wil Marlon nu meer naar elkaar toetrekken. De kracht van dit argument was belangrijk in de gesprekken met Tiptel-oprichter Erhard Schäfer. En die waren best zwaar, laat Marlon eerlijkheidshalve weten. “In mijn visie is de Benelux-organisatie plus Frankrijk sterker dan de optelsom van de drie landen. Het is voor ons aantrekkelijker om de drie landen te combineren. Allereerst heeft het Franstalige team in België vanwege de taal al snel een connectie met Franse klanten. Bovendien kunnen we Franstalige Belgische klanten in Wallonië nu ook bedienen met producten die Tiptel in Frankrijk voert maar die wij vanuit de Benelux niet leveren, zoals Innovaphone. En andersom natuurlijk. Tot slot krijgt de organisatie in de Benelux er met de ‘nieuwe’ collega’s een schat aan kennis en ervaring bij. Deze synergie in deze drie landen is doorslaggevend voor het toekomstige succes van Tiptel en voor onze partners.”

Samenwerking met resellers

Voor Marlon staat de goede samenwerking met de resellers voorop, ongeacht de snelheid van de groei. “Zonder hen en zonder de steun van de collega’s, zou ik deze stap nooit hebben genomen”, zegt Marlon. “Intern en met partners zitten we duidelijk op één lijn en dat is de basis van ons succes. Ik kijk er dan ook naar uit om al onze kennis en ervaring in de telecomsector in te zetten zodat we samen kunnen bouwen aan een mooie toekomst voor Tiptel in Nederland, België en Frankrijk. Houd Tiptel in de gaten, want er komen nog een hoop interessante veranderingen, projecten en samenwerkingen aan.”

 

Meer weten? Neem contact op met Tiptel, mail naar sales@tiptel.nl of bel 036 536 66 50.

 

dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine 01-2023

Mobiele versie afsluiten