Mark Slagmolen van ProLion: ‘Anticiperen op sterkere rol reseller’

"NIS2 is wat ons betreft geen gamechanger"

NIS2 staat steeds hoger op de agenda, en ProLion ziet dat een deel van de vragen die deze wetgeving oproept met het bestaande portfolio is te beantwoorden. De organisatie verwacht dan ook dat de communicatie naar de markt toe zal veranderen, vertelt Mark Slagmolen, Regional Manager Benelux, Frankrijk en Nordics bij ProLion.

Laurens Kalverboer (l.) en Koen Timmermans van E-storage en Mark Slagmolen van ProLion-400Wie ProLion ziet, denkt aan ClusterLion of CryptoSpike, twee diensten die zorgen voor betere databeschikbaarheid en databescherming. Naast deze diensten beschikt ProLion ook over DataAnalyzer , een dienst die het bedrijf niet eerder via ITchannelPRO onder aandacht heeft gebracht. De komst van NIS2 brengt daar verandering in.

Crossplatform

De afgelopen tijd heeft ProLion de nadruk in de communicatie gelegd op de crossplatform-benadering met CryptoSpike. Deze File Storage Ransomware Protectie kan overweg met hardware van uiteenlopende fabrikanten. “Deze focus is het directe gevolg van klantwensen”, vertelt Mark. “Klanten in de segmenten die wij via resellers bedienen, hebben weliswaar voorkeur voor bepaalde hardwareleverancier, maar ze willen steeds vaker onder een vendor lock-in uitkomen. Met een crossplatform-aanpak is dat risico voor bijvoorbeeld ransomwareprotectie afgedekt, en terwijl dat proces loopt zien we dat er rond NIS2 nieuwe en andere vragen op ons afkomen. Die gaan we nu adresseren.”

Storage en security

Partners van ProLion, zoals E-storage (zie kader), hebben bij klanten in de regel te maken met storage-specialisten. Dat zijn nadrukkelijk geen security-specialisten. Het zijn immers twee traditioneel gescheiden terreinen. NIS2 vereist dat eigenaren en directies van organisaties veel meer zicht hebben op informatiebeveiliging dan tot nu toe gebruikelijk is. De eisen zullen ertoe leiden dat storage- en security-afdelingen meer met elkaar moeten samenwerken, en dat heeft dan weer consequenties voor het kanaal.

NIS2-druk

Mark verwacht dat naarmate NIS2 concreter wordt, de druk op het kanaal zal toenemen om met oplossingen te komen. “Iets dergelijks hebben we ook gezien bij de AVG. De maanden voor de harde invoerdatum was iedereen in rep en roer. Hard- en software om AVG-compliant te worden, moest op stel en sprong kunnen worden geleverd. Er zijn resellers, distributeurs en vendors die in die periode flink hebben verdiend.”

Er is echter wel een wezenlijk verschil tussen de AVG en NIS2 als het gaat om de directe businesskansen, geeft Mark aan. “Verwachten dat je door aankoop van hardware of software NIS2-compliant zult zijn is een illusie; verkopers die dat claimen, hebben het echt bij het verkeerde eind. NIS2 gaat om het hebben van overzicht op de maatregelen die je als verantwoordelijke hebt genomen en de kwaliteit van die handelingen.”

Geen gamechanger

Dat is precies wat de bestaande diensten van ProLion bieden. “NIS2 is wat ons betreft geen gamechanger of reden om alles te veranderen. Met CryptoSpike bescherm je je data proactief tegen ransomware en insider threats. DataAnalyzer geeft je inzicht in data en toont hoe de toegangsrechten zijn geregeld op individueel file-niveau. ClusterLion is er voor databeschikbaarheid.”

Het zal dan ook niet verbazen dat Mark anticipeert op een andere rol voor IT-dienstverleners. “NIS2-compliancy kan niet worden uitbesteed, en er is geen panklare oplossing voor. Dienstverleners moeten dat aan hun klanten duidelijk maken. ProLion zal resellers ondersteunen bij het opstellen  van communicatie hierover. We verkopen graag maar als een bestaande dienst al volstaat, vertellen we dat ook eerlijk. We staan dan liever langer stil bij het beter gebruiken van die dienst, wat zich vertaalt in een hogere klanttevredenheid en een lagere churn. Dat is iets dat iedere reseller moet aanspreken.”

 

E-storage wint Reseller of the Year van ProLion

ProLion heeft recent E-storage uit Utrecht verrast met de award Reseller of the Year. Het bedrijf ontvangt de prijs omdat het met succes het gehele portfolio van ProLion onder de aandacht van klanten brengt met totaaloplossingen met het hele spectrum van storage, back-end virtualisatie, databeschikbaarheid en databescherming. Koen Timmermans (midden) van E-storage: “Het partnership met ProLion geeft ons oplossingen bij klanten die direct tot zichtbare verbetering leiden. Daarmee is ProLion een mooie aanvulling op ons portfolio.” Laurens Kalverboer (links) van E-storage vult aan: “ProLion biedt praktische oplossingen voor onze klanten. Met name CryptoSpike voor ransomwareprotectie en ClusterLion voor het voorkomen van een split-brain scenario, zijn producten van ProLion die onze klanten zeer waarderen.”

 

Meer weten over ProLion? Neem contact op met Mark Slagmolen, Regional Manager Benelux, Frankrijk en Nordics, via 0625 033 330 of via mark.slagmolen@prolion.com.

(dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine 2023-05)

 

 

Mobiele versie afsluiten