Main Capital Partners neemt meerderheidsbelang in InnoValor

Main Capital Partners kondigt de overname aan van een meerderheidsbelang in InnoValor. InnoValor is de bedenker van ReadID, de toonaangevende wereldwijde leverancier van software voor mobiele identiteitsverificatie met behulp van Near Field Communication technologie (“NFC”).ReadID

ReadID draagt bij tot de verbetering van de veiligheid binnen transacties en de vermindering van fraude wereldwijd, door gebruik te maken van innovatieve verificatietechnologie die NFC-chips leest die aanwezig zijn in identiteitsdocumenten. Ook kunnen identiteitskaarten en paspoorten gemakkelijk worden geverifieerd met behulp van een smartphone, bijvoorbeeld tijdens het onboardingproces van nieuwe bankklanten of bij grenscontrolepunten.

InnoValor is de tweede platforminvestering van het Main Capital VII-fonds, dat in oktober 2021 is gesloten met een hard cap van EUR 1 miljard. Dit vlaggenschipfonds richt zich op meerderheidsinvesteringen in gevestigde softwarebedrijven met een ondernemingswaarde variërend van EUR25 miljoen tot EUR250 miljoen. De investeringen kunnen zowel vervangingskapitaal als groeikapitaal zijn voor add-on strategieën en groei in het algemeen.

Veiligste en meest nauwkeurige methode van identiteitsverificatie

Identiteitsverificatie door middel van NFC-technologie staat algemeen bekend als de veiligste en nauwkeurigste manier om identiteitsdocumenten te verifiëren, met de hoogste conversie. In tegenstelling tot technologieën zoals optische verificatie, is de ReadID technologie volledig geautomatiseerd door gebruik te maken van de smartphone om gegevens van de chip in het document te lezen en te verifiëren. In combinatie met gezichtsverificatie is het bijna onmogelijk om identiteitsfraude te plegen.

InnoValor staat bekend als pionier op het gebied van technologie voor identiteitsverificatie op afstand. Het is de eerste die de NFC-app wereldwijd uitrolde toen het ReadID lanceerde op respectievelijk Android in 2014 en op iPhone in 2019. De technologie is wereldwijd schaalbaar omdat het gebaseerd is op breed geaccepteerde standaarden zoals ICAO.

ReadID is al actief in meer dan 18 landen bij banken, financiële instellingen, overheden, grenscontrole-instanties, elektronische identificatie en digitale handtekening (“eIDAS”), plus nog veel meer. Tot de klanten behoren onder meer het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken, Rabobank, ING, itsme, SK ID solutions en ASB Bank.

 

Mobiele versie afsluiten