Lyfo.Net verbindt missiekritische organisaties altijd met sterkste netwerk

Lyfo.NET zorgt ervoor dat mobiele devices altijd automatisch gebruik maken van de sterkste 4G/5G-verbinding op een bepaalde locatie. De nieuwe dienst van Triple-9 is uniek omdat de SIM-kaart ervoor zorgt dat een mobiel apparaat kan schakelen tussen de netwerken van meerdere mobiele operators. De oplossing werkt op de mobiele netwerken van alle mobiele providers in Europa en is bij uitstek geschikt voor bedrijven en organisaties met missie- en bedrijfskritische processen. Lyfo.NET is per direct beschikbaar via operators, distributeurs en andere ICT-dienstverleners.

Mobiele data is cruciaal voor bedrijven en organisaties in de openbare orde & veiligheidssector (OOV), overheidsdiensten, beveiliging, waterschappen, industrie en sectoren waar een gegarandeerd constante toegang tot mobiele data essentieel is. Toch zijn er in Nederland plekken waar de netwerkdekking van de ene mobiele operator beter is dan die van een andere provider. Tot op heden was het onmogelijk om binnen de landsgrenzen snel en betrouwbaar te schakelen tussen mobiele netwerken. “Ongeveer twee jaar geleden hebben we de Windows-versie van Lyfo.NET geïntroduceerd en nu mogen we eindelijk bekend maken dat Lyfo.NET ook beschikbaar is voor Android”, aldus CEO Maurits Zandbergen van Triple-9. “Hiermee is ‘always connected’ behalve voor tablets en laptops ook een feit voor mobiele telefoons. Als elke seconde telt, zorgt Triple-9 voor beschikbaarheid van een mobiel netwerk.”

Hoogste serviceniveaus
Maurits Zandbergen, CEO van Triple-9

Lyfo.NET zorgt ervoor dat de SIM-kaart van een mobiel toestel altijd een betrouwbare mobiele verbinding heeft met de hoogste serviceniveaus en een beschikbaarheid van 99,999 procent. Daar vragen gebruikers in de OOV-sector om, legt Zandbergen uit. “Met de automatische netwerkselectie vindt Lyfo.NET altijd wel een mobiel netwerk met goede dekking. Operators kunnen de Lyfo.NET applicatie op afstand en op meerdere toestellen tegelijkertijd met een applet op de SIM-kaart activeren. IT-beheerders van organisaties die Lyfo.NET gebruiken, hoeven dus niets te doen.”

Triple-9 heeft speciale software ontwikkeld die netwerkverbindingen voortdurend beheert en analyseert op signaalniveau, latency (vertraging) en beschikbaarheid. Op basis van de Network Quality Indicator (NQI) besluit Lyfo.NET steeds welke van de beschikbare mobiele netwerken het beste kan worden gebruikt. Het wisselen van netwerk geeft een onderbreking van twee seconden. De huidige versie van de Lyfo.NET gebruikt dataverkeer en dus zijn ook gesprekken via applicaties zoals Microsoft Teams nagenoeg zonder onderbreking mogelijk.

Nederlands Loodswezen

Lyfo.NET werkt inmiddels al twee jaar op Windows en Linux waardoor laptops en Microsoft Surface-tablets al van de dienst gebruik kunnen maken. De applicatie is in gebruik bij meerdere klanten waaronder het Nederlands Loodswezen. Loodsen gebruiken een Microsoft Surface bij het navigeren tussen de locaties. “Een stabiele netwerkverbinding is cruciaal voor de veiligheid van loodsen”, zegt Zandbergen. “Maar ze hebben een stabiele internetverbinding ook nodig voor het maken van een totaalplaatje van een situatie en om te beschikken over gegevens zoals waterstanden, windkracht en verkeersbewegingen.”

Beschikbaarheid

Triple-9 is een 100 procent Nederlands softwarebedrijf en maakt Lyfo.NET per direct in licentie beschikbaar voor (mobiele) operators, distributeurs en andere ICT-dienstverleners. Triple-9 werkt volledig met een verkoopkanaal en biedt partners een maandelijks terugkerende vergoeding. “Onze strategie is om deze oplossing via een distributiemodel aan de markt aan te bieden. Er is grote belangstelling van (inter)nationale mobiele providers en uit de openbare orde & veiligheidssector in de Benelux en Duitsland”, zegt Zandbergen. “Omdat Lyfo.NET geschikt is voor elke SIM-kaart wereldwijd, zijn we ons nu aan het klaarstomen voor een doorbraak in 2021. We kijken dus met belangstelling uit naar mobiele operators en distributeurs die ons gaan helpen onze droom met Triple-9 waar te maken.”

Mobiele versie afsluiten