LTE en 5G als breedbandverbinding voor winkels en bedrijfspanden

Westbase.io en Cradlepoint webinar op 26 oktober

Op 26 oktober houden Westbase.io en Cradlepoint een webinar over mogelijkheden LTE en 5G te gebruiken voor winkels en andere bedrijfspanden. Mobiele communicatie in plaats van glasvezel of andere vaste breedbandverbindingen, waarom is daar vraag naar?

Breedband in de binnensteden

Westbase_CradlepointJulian Sinnige, Benelux country manager bij Westbase.io en Roger Jones, EMEA solution Architect bij Cradlepoint die tijdens het webinar spreken, hebben het antwoord paraat. In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen is de uitrol van breedband niet overal gelijk in het land. Het zijn juist de binnensteden die om meerdere redenen achterlopen. Het gevolg is dat daar de beschikbaarheid van breedband flink kan tegenvallen. En dat geldt ook voor bijvoorbeeld shoppingcentra.

Het gevolg van die infra achterstand is dat de dienstverlening van de winkeliers, bedrijven  en andere ondernemers gehinderd wordt door ofwel extreem gedeelde infrastructuur, dan wel van te lage bandbreedtes. Die situatie komt in veel landen voor, ook in Nederland.

Mobiel breedband

Het ontbreken van goede vaste breedband connectiviteit kan worden ondervangen door gebruik te maken van mobiele breedband verbindingen. In stedelijke gebieden is dat altijd aanwezig en ook nog eens van meerdere aanbieders. Dat vormt dus een interessant alternatief voor een marginale vdsl of coax verbinding. Daarnaast is het ook een perfecte methode om tot redundantie te komen. Mobiel breedband als back-up verbinding, maar dan wel op basis van degelijke hardware zodat het wisselen van verbinding bij storing snel en onder extra handelingen plaatsvindt.

Wat precies mogelijk is en waarom het ondernemers die te kampen hebben met slechte vaste breedbandverbindingen vaak het ei van Columbus is legt het webinar uit.

Westbase.io en Cradlepoint zijn specialisten op het gebied van mobiele communicatie. Westbase.io is distributeur en Cradlepoint fabrikant van kant en klare oplossingen. De bedrijven werken 100% volgens het indirecte verkoopmodel. Het webinar is bedoeld voor IT resellers die winkeliers, horeca en dienstverleners als klant hebben.

Mobiele versie afsluiten