Logitech boomt in Q2

Een toename in omzet van 75 procent en een winstsprong van 372 procent. Cijfers waar je alleen van kunt dromen. Logitech zag die droom werkelijkheid worden, zo bleek deze week toen Logitech haar kwartaalcijfers van Q2 bekend maakte en voor het eerst een kwartaal boven de 1 miljard dollar piekte.

Logitech profiteert enorm van de toename van thuiswerken en videoconferencing sinds de corona-uitbraak in maart. De omzet in het tweede kwartaal bedroeg $ 1,26 miljard, een stijging van 75 procent in Amerikaanse dollars vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar. Dit was de eerste keer ooit dat de kwartaalomzet van Logitech de grens van een miljard dollar overschreed.

Het bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal groeide met 372 procent tot $ 322 miljoen, vergeleken met $ 68 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De kasstroom uit operationele activiteiten bedroeg $ 280 miljoen, vergeleken met $ 107 miljoen in dezelfde periode een jaar geleden.

Hybride werken

“Onze groei en winstgevendheid zijn dit kwartaal opnieuw versneld en we verhogen onze jaarlijkse vooruitzichten”, aldus Bracken Darrell, president en CEO van Logitech. “De groeitrends die ons bedrijf aandrijven, zijn versneld naarmate de samenleving zich aanpast aan haar nieuwe realiteit. De managers die ik spreek, stellen zich voor dat mensen steeds meer vanuit meerdere locaties werken, een hybride werkcultuur die als norm naar voren komt. En thuis gaat de opkomst van gaming als toeschouwer en deelnemer aan sport verder. En het einde is nog lang niet in zicht. Onze producten zijn essentieel om klanten te helpen werken, spelen en creëren, waar ze ook zijn. Logitech is goed gepositioneerd voor groei op de lange termijn.”

Outlook 2020

Logitech verhoogde zijn jaarlijkse vooruitzichten voor het boekjaar 2021 tot tussen 35 en 40 procent omzetgroei in constante valuta, en een bereik van $ 700 miljoen tot $ 725 miljoen aan bedrijfsinkomsten. De eerdere vooruitzichten van het bedrijf waren tussen 10 en 13 procent omzetgroei.

Mobiele versie afsluiten