Leon Zhang van Huawei: ‘Inspelen op technologie en maatschappelijke relevantie’

 

Bouwen aan een volledig verbonden, intelligente wereld: dat is de missie van Huawei. Voor particulieren en bedrijven. In Nederland is Huawei al 16 jaar actief, sinds kort in een nieuw hoofdkantoor in Rijswijk. We praten met Leon Zhang, General Manager van de Enterprise Business Group voor de B2B-markt in West-Europa.

Huawei, opgericht in 1987, biedt oplossingen voor informatie- en communicatietechnologie. Hoe heeft het bedrijf zich de afgelopen jaren ontwikkeld? Leon: “Van een Internet Service Provider zijn we steeds meer overgegaan naar netwerkdiensten. Onze focus ligt op de publieke sector, het onderwijs en de gezondheidszorg. We onderscheiden ons door innovatie en duurzaam ondernemen. Ik ben er dan ook trots op dat Huawei door de Europese Commissie is uitgeroepen tot tweede grootste private investeerder in R&D ter wereld.”

Het accountmanagersteam

“Ik ben heel blij met ons krachtige team van ervaren Nederlandse accountmanagers”, vervolgt Leon. “Zij bieden en implementeren de oplossingen die het beste werken voor onze klant en samenwerkingspartners. We hebben ons eigen R&D-centrum in Amsterdam en werken samen met onze wereldwijde expertisecentra als specifieke kennis of op maat gemaakte oplossingen nodig zijn.”

Snelle en betrouwbare verbindingen

“De meeste transmissie- en netwerkoplossingen kunnen wij snel leveren. Met onze Fast Track promotion heeft de klant Wi-Fi 6 al binnen twee weken in huis (zie QR-code). Dankzij Wi-Fi 6 kunnen bijvoorbeeld scholen zo betrouwbaar digitaal toetsen afnemen bij honderden studenten. En in de gezondheidszorg kunnen robots feilloos hun werk doen.”

Talent stimuleren

Leon: “De voortschrijdende digitalisering vereist steeds meer geschoolde ICT-ingenieurs. Daarom ondersteunen wij initiatieven die talent stimuleren om te kiezen voor een carrière in ICT. Zo hebben wij een zomerprogramma voor getalenteerde ICT-studenten en bieden we jaarlijks 50 studiebeurzen aan Nederlandse studenten. Op al deze manieren dragen we bij aan een mooiere wereld.”

Het Huawei accountmanagersteam vlnr: Kenneth Soechit, Goce Markovski, Lars Mulder, Erik van den Berg, Yichi Wang, Dennis Tossijn en Leon Zhang. Foto: Marco de Swart.

 

Meer weten? Neem contact op met Huawei. Bel 070 300 16 00 of mail naar NLebg@huawei.com.

Mobiele versie afsluiten