Lenovo verwacht opleving pc-markt door corona-crisis

lenovo

De Lenovo topmannen Yang Yuanqing en Gianfranco Lanci voorspellen de ‘wedergeboorte’ van de PC-business door de coronacrisis. Ze zeiden dit tijdens de digitale editie van het Canalys Channels Forum vanuit Barcelona.

Volgens hen is het tijdperk van de dalende PC-business voorbij. “Een jaar geleden had niemand de gebeurtenissen van 2020 kunnen voorspellen”, aldus Yang Yuanqing. “De pandemie heeft voor ons bedrijf voor veel uitdagingen gezorgd, maar ook de digitalisering versneld, die de vraag naar PC’s heeft aangezwengeld.” Volgens Lanci zullen volgend jaar wereldwijd 300 miljoen pc’s worden verkocht, 20 tot 30 miljoen meer dan de verwachting voor 2020.

De gestegen vraag in diverse sectoren zorgt ervoor dat CPU’s en displays voor notebooks diplays erg schaars zijn geworden. Een nieuwe Lenovo fabriek in Hongarije zou de beschikbaarheid van alle producten voor de Europese markt moeten verbeteren, niet alleen van pc’s maar ook servers. Resellers met het Lenovo datacenter portfolio van storage, servers en high performance computing (HPC) van Lenovo hebben goede vooruitzichten.

www.lenovo.com

Mobiele versie afsluiten