Lenovo introduceert nieuwe HPC en AI oplossingen

De Data Center Group (DCG) van Lenovo komt met nieuwe HPC en AI oplossingen op de markt. Daarmee kunnen klanten op een slimmere manier aan de slag met diepgaande analyses en AI. Zo wordt hun data versneld en geoptimaliseerd, krijgen ze sneller en op een kostenefficiëntere manier inzichten en wordt op AI-gebaseerde besluitvorming verbeterd.

De Lenovo ThinkSystem SD650-N V2-server is de eerste Direct-to-Node (DTN) vloeistofgekoelde server in de industrie voor NVIDIA A100 Tensor Core GPU’s. De vier op het moederbord gemonteerde NVIDIA A100 GPU’s in een 1U-systeem leveren tot 3 PFLOPS aan rekenprestaties in één rack. Volgens Lenovo zorgt de vloeistofkoeling van Lenovo Neptune voor een verlaging van het energieverbruik met ruim 40% zonder in te boeten op rekenkracht en dichtheid.

Ter ondersteuning van rekenintensieve workloads introduceert Lenovo de nieuwe ThinkSystem SR670 V2. Dit is een modulair systeem dat tot acht NVIDIA A100 Tensor Core GPU’s of NVIDIA T4 GPU’s in een enkel 3U-frame kan bevatten en tot 160 TFLOPS aan rekenprestaties levert. Het systeem maakt gebruik van Lenovo Neptune vloeistof-naar-lucht warmtewisselaars om de vier op het bord gemonteerde NVIDIA A100 GPU’s te koelen. Dat zorgt volgens Lenovo voor baanbrekende AI-prestaties krijgen met het voordeel van lager stroomverbruik en minder geluid in vergelijking met normale luchtgekoelde systemen.

www.lenovo.com

Mobiele versie afsluiten