Lancom voegt XS-5116QF toe aan Aggregation Switch-portfolio

De LANCOM XS-5116QF is een nieuwe fiber aggregation switch van de Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems. Hij is voorzien van veertien SFP+-poorten voor van access switches en twee QSFP+ uplink-poorten. Daarmee biedt deze 10G switch glasvezelprestaties op hoog niveau in middelgrote, gedistribueerde netwerken met een hoge doorvoercapaciteit.

lancom

De switch wordt geleverd met optioneel cloud-beheer en kan dan dynamisch en automatisch worden ingezet met behulp van Software-defined Networking. Professionele redundante functies en twee hot-swappable voedingen zorgen voor een uitvalvrije werking.

Voor maximale bedrijfszekerheid biedt de switch twee optionele geïntegreerde “hot-swappable” voedingen. Dit maakt een snelle en storingsvrije vervanging van de voedingen mogelijk in geval van een defect. Een luchtstroomontwerp van voor naar achter zorgt voor professionele koeling binnen een 19-inch rack en verlengt daardoor de levensduur van het product. De fail-safe stacking-functie van LANCOM ondersteunt bij de implementatie van hoogwaardige, betrouwbare infrastructuren.

De LANCOM XS-5116QF biedt talrijke beveiligings- en beheersfuncties: IEEE 802.1X, access control via ACL’s en VLAN tagging volgens IEEE 802.1q. Bovendien kunnen inkomend en uitgaand dataverkeer worden geprioriteerd via uitgebreide kwaliteitsfuncties van de QoS. Veilige communicatieprotocollen zoals SSH, SSL en SNMPv3 maken professioneel beheer op afstand mogelijk. De switch ondersteunt ook TACACS+ voor authenticatie, autorisatie en accounting. Door de dual stack-implementatie kan hij worden gebruikt in pure IPv4, pure IPv6 of gemengde netwerken.

Naast de klassieke distributiefuncties van een switch kan de LANCOM XS-5116F ook Layer 3-taken uitvoeren, zoals de DHCP-serverfunctie of het statisch voordefiniëren van netwerkroutering over een of meer netwerksegmenten. Dit ontlast de router of firewall, verhoogt de snelheid van de datadoorvoer en maakt extra capaciteit vrij voor extern dataverkeer.

De switch kan worden beheerd via Web GUI en CLI of optioneel worden geïntegreerd in de LANCOM Management Cloud (LMC). Bij gebruik met LMC profiteren netwerkbeheerders van zeer efficiënt cloud-beheer via Software-defined Networking (SDN).

www.lancom-systems.de

Mobiele versie afsluiten