LANCOM Systems biedt veilig Europees netwerkalternatief

‘Integriteit van data staat voorop’

Het Duitse LANCOM Systems is leverancier van netwerk- en beveiligingsoplossingen voor het bedrijfsleven en de publieke sector. Als Duitse onderneming is het gehouden aan zeer strikte Europese en Duitse privacywetgeving en dus is integriteit van data op LANCOM-producten volledig gegarandeerd.

Ajin Ku - Country Manager Lancom systems-400Bij de oprichting van LANCOM Systems in 2002, stond de onderneming een belangrijke taak te wachten: een toonaangevende Europese fabrikant worden van veilige en betrouwbare IT-netwerken en -diensten. Het LANCOM-portfolio omvat veilige en betrouwbare oplossingen bestaande uit hardware, software en clouddiensten. De doelgroep is vooral het mkb. LANCOM Systems opereert onder eigen naam, maar is een volledige dochteronderneming van het eveneens Duitse Rhode & Schwarz. De visie is duidelijk: LANCOM Systems wil een degelijk alternatief zijn voor de producenten uit de Verenigde Staten en Azië.

 

Focus op data-integriteit

ITchannelPRO sprak countrymanager Ajin Ku van LANCOM Systems en Eric de Jongh van distributeur BusinessCom. Ajin geeft nu twee jaar leiding aan de leverancier in de Benelux en is gevestigd in Utrecht.

Ajin: “Data-integriteit is een groot goed. Alle ondernemingen moeten in het kader van de AVG-wetgeving heel gestructureerd en veilig omgaan met data van klanten. In de praktijk blijf je baas van je eigen data. Je weet altijd wie over je data beschikt en je hebt volledige controle of je data onder bepaalde voorwaarden met anderen deelt of niet. De Europese privacywetgeving garandeert de bescherming van data tegen ongewenste toegang door derden. Uit de praktijk weten we dat producten uit de VS compatibel moeten zijn met bijvoorbeeld de Cloud Act en voorzien moeten zijn van mogelijkheden om de Amerikaanse overheid toegang te verschaffen.”

Ook van Aziatische producten is het niet altijd duidelijk wie toegang heeft tot eventuele achterdeurtjes. “Onze oplossingen zijn uitsluitend onderhevig aan lokale wetgeving, waaronder de strenge AVG-vereisten. Voor niet-Europese verkopers ligt dit anders. Zelfs als hun servers zich in Europa bevinden, geldt de rechtspraak van hun thuisland, zoals de Cloud Act. Bij LANCOM hebben we geen achterdeurtjes en kan niemand ongemerkt toegang krijgen tot klantdata.”

Ook grote projecten

LANCOM Systems verricht als Europese producent de ontwikkeling, design en productie nagenoeg helemaal in Europa. Ook softwarecomponenten, zoals het cloud management platform LANCOM Management Cloud (LMC), zijn van Europese komaf. Als onderneming richt men zich specifiek op de Europese markt. Allemaal met als bedoeling een betrouwbaar Europees alternatief te zijn en 100 procent data-integriteit en naleving van de AVG te bieden aan klanten. Het huidige portfolio voor het mkb wil niet zeggen dat grote projecten onmogelijk zijn. Zo heeft men apparatuur voor de WAN-infrastructuur geleverd aan een internationale financiële dienstverlener met 8.000 locaties en is een Nederlands voetbalstadion voorzien van LANCOM-producten van een IT-infrastructuur (wifi, switches en firewalls). Een partner beheert het hele netwerk via de LMC als managed service voor de klant.

Winstgevend distributiemodel

Net als veel andere aanbieders heeft ook LANCOM gekozen voor een 2-tier sales model. Samen met distributeur BusinessCom, die vorig jaar het label distributeur van het jaar kreeg, bedient LANCOM Systems een gezond netwerk van partners. “Als distributeur zijn we het eerste aanspreekpunt van resellers”, zegt Eric de Jongh. “We ondersteunen ze van presales tot aftersales. Onze hechte relatie met LANCOM zorgt ervoor dat we extra snel kunnen schakelen en resellers optimaal van dienst kunnen zijn in het volledige traject.”

Ajin: “Vanwege ons beperkte partnernetwerk, hebben onze partners minder last van interne concurrentie bij aanbiedingen. Samen met onze flexibele licentieregels en de goede prijs-kwaliteitverhouding, hebben ze een perfecte positie om concurrerende offertes ten opzichte van andere fabrikanten uit te brengen en krijgen ze een gezonde marge. De partner kan het beheer van de infrastructuur aan de klant overlaten maar ook als managed service aanbieden. Een andere onderscheidende factor is dat klanten nog altijd de keuze hebben om het netwerk lokaal of vanuit de cloud te hosten. Indien een partner voor de cloud kiest, dan wordt alles automatisch geconfigureerd. Zodra de klant een product geleverd krijgt en aansluit, zoekt het netwerkcomponent contact met de LMC en wordt deze direct voorzien van de juiste configuratie. Handmatige configuratie en patching behoren tot het verleden. Daardoor kunnen partners heel simpel de infrastructuur monitoren en beheren. Mocht een partner nog aanvullende ondersteuning nodig hebben, dan kan BusinessCom dit leveren.”

Geïntegreerde oplossingen

Bedrijven en de publieke sector staan voor de uitdaging om steeds complexere netwerken efficiënt en in overeenstemming met de wet te beheren en betrouwbaar te beschermen. Het antwoord hierop is geïntegreerde oplossingen die alle drie de aspecten combineren: netwerk, compliance en beveiliging – en dat is precies wat LANCOM Systems kan bieden.

Voor meer informatie over LANCOM Systems zoek je contact met Ajin Ku via email Ajin.Ku@lancom.eu.

Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 4

 

Mobiele versie afsluiten