Lancering van “Asteria” cloud PBX billing platform

Tijdens grootste branchebijeenkomst in Keulen

Elk jaar nodigen GFT eG – Group for ICT & Building Solutions – en de VAF Bundesverband Telekommunikation (Duitse Telecommunicatie Associatie) gezamenlijk deelnemers uit voor hun najaarsconferentie, Duitslands grootste branchebijeenkomst voor ICT-systeemhuizen. Directeuren en leidinggevenden van meer dan 80 bedrijven uit Duitsland, Oostenrijk en Nederland hebben de uitnodiging voor dit evenement op 28 en 29 september in Keulen aangenomen. Meer dan 20 exposanten presenteerden hun nieuwe producten en diensten op de vakbeurs.

Daniel Brosend und Birger Aasland eröffnen Kongress_Bildquelle GFT eG-400GFT eG presenteerde op de beurs ook een nieuwe oplossing: het cloud PBX-platform “Asteria“, waarvan de officiële lancering door de coöperatie werd aangekondigd tijdens haar najaarsconferentie. “Ik ben verheugd om vandaag als onderdeel van onze GFT Herfstconferentie aan te kondigen: De tijd is gekomen, Asteria is klaar! Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om de VAF en onze lidbedrijven te bedanken, die ons zo goed hebben gesteund onderweg, en natuurlijk ons geweldige team uit de grond van mijn hart – ik ben ervan overtuigd dat Asteria zal leven”, zegt Birger T. Aasland (bestuurslid, Markt + Verkoop, foto rechts)).

Asteria is het eerste open Cloud PBX factureringsplatform op de Duitse TC-markt en stelt bedrijven in staat om deel te nemen aan het groeiende Cloud PBX- en TC-dienstensegment zonder zelf te hoeven investeren. In tegenstelling tot conventionele reseller-modellen zijn bedrijven die het SaaS-platform gebruiken niet gebonden aan een specifieke provider. Onder andere Alcatel-Lucent Enterprise, gnTel GmbH en Kwebbl uit Nederland zijn al geregistreerd bij Asteria.

Lezingen

Samen met Daniel Brosend (foto links), de eerste voorzitter van het VAF Bundesverband Telekommunikation, opende GFT-bestuurslid Birger T. Aasland de topontmoeting. “Ik ben erg blij om hier vandaag bij mijn tweede GFT evenement te zijn – waar u, geachte gasten, leden en exposanten, wederom in zulke grote getale naar toe bent gekomen. Ik kijk uit naar nieuwe impulsen en levendige discussies met u,” zei Aasland. Brosend opende het congres met de woorden: “Ook ik heet u van harte welkom op ons najaarscongres, we zullen zeker niet alleen weer nieuwe onderwerpen kunnen belichten en met elkaar bespreken, maar ook volop tijd hebben om te netwerken in de branche”.

NIS2

Zoals gebruikelijk presenteerden gerenommeerde vertegenwoordigers actuele onderwerpen, trends en uitdagingen van de sector tijdens het evenement met open lezingen. Ze legden bijvoorbeeld uit wat er schuilgaat achter kritieke infrastructuren (KRITIS) en de zogenaamde Netwerk- en informatiesystemenrichtlijn NIS2 of met welke nieuwe verplichtingen bedrijven te maken krijgen op het gebied van facturering. De discussie werd gemodereerd door Martin Bürstenbinder (Managing Director van VAF Bundesverband Telekommunikation).

Sebastian Bolle, Senior Partner Account Manager (F24 AG) gaf onder andere een overzicht van de IT-beveiligingssituatie in Duitsland met zijn presentatie over KRITIS en NIS2. “Volgens de BSI wordt de IT-beveiligingssituatie steeds slechter. De dreiging in de cyberruimte is dus groter dan ooit tevoren,” legde Bolle uit. Het overkoepelende doel van de nieuwe richtlijn, zei hij, is dan ook om bedrijven voor te bereiden op bescherming tegen cybercriminaliteit in het beste geval en om ze te helpen herstellen van cyberaanvallen in het ergste geval.

De lezingen die volgden waren ook aan dit onderwerp gewijd. Michael Strobl, Senior Solution Architect (SecurityScorecard), vertelde bijvoorbeeld onder de kop “Monitoring IT security – part of risk management, NIS2” hoe bedrijven snel een overzicht kunnen krijgen van hun eigen beveiliging en die van hun partners en klanten. “In het bedrijfsleven zijn ransomware-aanvallen, uitbuiting van kwetsbaarheden, open of verkeerd geconfigureerde online servers en afhankelijkheden van de IT-keten – en in deze context aanvallen op de toeleveringsketen – de grootste bedreigingen. Daarom is het belangrijk om in de eerste plaats te kijken naar hoe je eigen toeleveringsketen eruitziet,” legt Strobl uit.

Julia Sartiono, Hoofd Service Delivery (SGH Service GmbH) rapporteerde over “nieuwe verplichtingen op het gebied van facturatie: “Op 30 augustus keurde de Duitse regering het wetsontwerp van de Wet op de Groeikansen goed. De wet bevat verschillende bepalingen over verschillende belastingkwesties, waaronder de invoering van een landelijk mandaat voor B2B e-facturatie,” aldus Sartiono. Een factuur, bijvoorbeeld in PDF-formaat, zal in de toekomst dus niet meer voldoende zijn.

Michael Reiszner, Managing Director (innovatief gezondheidsmanagement INH GmbH), gaf inzicht in het onderwerp “Health-as-a-Service – A Cloud Ecosystem for Corporate Health Management”. In zijn lezing legde Reiszner vooral uit welke stimulansen bewust gezondheidsmanagement in bedrijven biedt voor werknemers om zich op lange termijn aan het bedrijf te willen binden.

Ulla Coester, projectmanager en onderzoeksmedewerker bij if(is) – Institute for Internet Security, belichtte het onderwerp “Vertrouwen in de klantrelatie in de IT(K)-business”. “Gebruikers willen kunnen vertrouwen. Daarom moeten bedrijven er alles aan doen om ervoor te zorgen dat gebruikers de service, de IT-oplossing en de instelling kunnen vertrouwen. Dit betekent: leveranciers moeten op een betrouwbare manier handelen.”

Marketingautomatisering

Hoe tools en speciale bureaus de marketing van bedrijven kunnen automatiseren en zo tot succes kunnen leiden, was het onderwerp van Timothy Scherman, Managing Director (Schild Roth SEO Agentur GmbH) in zijn bijdrage. “Het wordt steeds moeilijker om je te onderscheiden van de massa en de optimale doelgroep te bereiken”, beoordeelde Scherman de situatie op de markt. Daarom moeten bedrijven vertrouwen op marketingautomatisering, 45 procent van de Duitse bedrijven had hier in 2022 al gebruik van gemaakt – en de trend stijgt nu.

Duurzaam succesvol

Aan het einde van de bijeenkomst vertelde de prominente oud-tennisser, keynote speaker en coach Patrik Kühnen hoe vrouwelijke ondernemers en bedrijven duurzaam succesvol kunnen zijn – en welke suggesties en tips hiervoor uit de professionele sportwereld komen. “Het belangrijkste is om goed voorbereid te zijn en een positieve mindset te hebben – zelfs als je een paar punten achter staat in een wedstrijd, moet je er na de pauze uitkomen alsof je voor staat,” zei Kühnen.

Meer informatie over het nieuwe cloud PBX factureringsplatform Asteria is te vinden via de volgende link: https://asteria.gft-eg.de/

Mobiele versie afsluiten