Kwartaalomzet Apple doorbreekt 100 miljard dollargrens

apple

Apple heeft voor het eerst in de geschiedenis de grens van 100 miljard dollar in één kwartaal doorbroken. Het bedrijf profiteerde van sterke verkopen van nieuwe iPhones tijdens de feestdagen.

Veel gebruikers hadden op de iPhone 12 gewacht omdat dit de eerste iPhone is die geschikt is voor gebruik met het 5G-netwerk.

De omzet in Q1 van fiscaal 2021 kwam uit op 111,4 miljard dollar. De nettowinst was ook al een record met 28,7 miljard dollar in het kwartaal.

In een toelichting meldde Apple dat de verkoop met name in China goed verliep, met een plus van 57 procent. Het bedrijf realiseerde 64 procent van zijn inkomsten in het kwartaal buiten de VS.

Behalve een sterke vraag naar iPhones zag Apple dankzij de Corona-gerelateerde thuiswerkgolf ook een stijgende vraag naar iMacs, iPads en MacBooks. Ook draagbare apparatuur zoals AirPods en de Apple Watch werd goed verkocht, waarvan ook weer diensten als bijvoorbeeld iTunes profiteerden.

Apple is het duurste beursgenoteerde bedrijf in de Verenigde Staten met een marktwaarde van 2,4 biljoen dollar, omgerekend bijna 2.000 miljard euro.

Bron: ANP

Mobiele versie afsluiten