KPN versnelt verglazing van eigen netwerk en klantenaansluitingen

KPN is van plan de verglazing van het eigen netwerk en de klantenaansluitingen te versnellen. Dit maakte de telecomoperator onlangs bekend. Op termijn moet daardoor 8o procent van Nederland via glasvezel toegang hebben tot het KPN-netwerk.

Volgens de telecomoperator is het belangrijk om de digitale infrastructuur nog meer te versnellen. Hiervoor wil het de komende jaren, tot 2025, het aantal huishoudens met glasvezelaansluitingen gaan verdubbelen. Vanaf volgend jaar worden jaarlijks ongeveer 500.000 nieuwe lijnen uitgerold. Over drie jaar moet dan meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens over glasvezel van KPN in de meterkast kunnen beschikken. In 2025 moet dit ongeveer 65 procent zijn. Voor deze versnelling reserveert de operator maar liefst 3,5 miljard euro.

Ook verglazing eigen netwerk

De telecomoperator gaat daarnaast ook zijn eigen netwerk verder verglazen. Het bestaande koperen netwerk wordt hierbij vervangen door glasvezel. KPN blijft zijn netwerk openstellen voor derden. Dit moet, aldus de operator, consumenten en bedrijven meer keuzevrijheid bieden en maakt dat de capaciteit van het netwerk beter wordt benut.

Bron: KPN

Mobiele versie afsluiten