KPN: Thuiswerkverkeer breekt records begin 2021

De impact van corona en de lockdown zorgt opnieuw voor datarecords bij KPN. In de eerste werkweken van 2021 sneuvelden alle ‘thuiswerkrecords’ met dataverkeer naar populaire platforms als Teams en Zoom, met dinsdag 12 januari als drukste thuiswerkdag ooit.

Dit nieuws volgt nadat er daags na kerst, op zondag 27 december 2020 ook al een ‘all time high’ was op het vaste netwerk van KPN; er werd toen massaal TV gekeken en gestreamd.

Tweede lockdown

De tweede lockdown, waarbij scholen zijn dichtgegaan, tekent zich duidelijk af in het aantal extra terabytes dat sindsdien door het netwerk van KPN gaat. Sinds half december is dat volgens het bedrijf zelf fors toegenomen. Niet alleen het specifieke thuiswerkverkeer naar platforms als Zoom en MS Teams blijft hard groeien, ook het TV- en streamingverkeer noteert nieuwe pieken omdat mensen meer binnen zijn en restaurants, winkels en spotscholen al langere tijd dicht zijn.

Drukker dan ooit

Sinds 4 januari is Nederland weer volop vanuit huis aan het werk en is het volgens KPN drukker dan ooit met dataverkeer naar de populaire platforms zoals MS Teams, Google Meet en Zoom. In de eerste twee weken van 2021 sneuvelden alle thuiswerk-dataverkeer records, waarbij het net als normaal op de snelwegen op dinsdag en donderdag het drukst is, ook op de digitale snelwegen. Met één groot verschil; het online verkeer zorgt niet voor files, want KPN heeft naar eigen zeggen voldoende capaciteit voorhanden.

Bron: KPN

Mobiele versie afsluiten