KPN lanceert als eerste ook zakelijke diensten op 5G

Op dinsdag 28 juli activeert KPN zijn vernieuwde mobiele netwerk in Nederland. Daarmee ervaren alle klanten met een mobiel abonnement direct de voordelen: nóg meer snelheid en nóg meer capaciteit – thuis, onderweg en op kantoor.  

Bovendien kunnen alle klanten met een geschikt toestel op dit netwerk vanaf die dag gebruik maken van 5G, de nieuwste generatie mobiele technologie. Zakelijke klanten kunnen vanaf dan speciale 5G-diensten afnemen, zoals dekking op maat en gegarandeerde bandbreedte die alleen mogelijk zijn dankzij 5G-technologie.

KPN breidt dekking 5G uit

“We zetten bij KPN 5G aan en we breiden de dekking door heel Nederland in hoog tempo uit. Wat bijzonder is, is dat wij zakelijke klanten en ondernemers speciale diensten op 5G aanbieden”, zegt CEO Joost Farwerck van KPN. Diensten waarmee je bijvoorbeeld drones zelfstandig inspecties kan laten doen op bedrijfsterreinen of waarmee hulpdiensten, zoals de ambulance, sneller op de bestemming kunnen komen. Daar zit de echte winst: want 4G verbond mensen en 5G verbindt de hele maatschappij. Dat is cruciaal, want zo blijft Nederland digitale koploper.” 

Meer capaciteit, hogere snelheden en kortere reactietijden 

KPN vernieuwt zijn mobiele netwerk in heel Nederland, een mega-operatie die naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar is afgerond. Op het vernieuwde netwerk is de downloadsnelheid voor alle klanten met een 4G-toestel nu al gemiddeld 50 procent hoger en voor 5G-toestellen neemt ook de uploadsnelheid aanzienlijk toe. Ook de reactietijd is korter en zal de komende jaren nog verder omlaaggaan waardoor communicatie steeds meer real-time wordt.

Bron: KPN

Lees hier over de veiling van 5G-licenties

Mobiele versie afsluiten