Kinly en AVMI bundelen hun krachten

Kinly – een toonaangevende wereldwijde specialist in diensten rond video collaboration met hoofdkantoor in Amsterdam – kondigt de overname aan van AVMI – een toonaangevende wereldwijde AV-integrator en managed services-provider met hoofdkantoor in Londen.

De overname van AVMI versterkt Kinly’s positie als Europa’s nummer 1-speler en vestigt Kinly stevig als een wereldwijde top 3-leverancier van videocollaboration services. Kinly en AVMI zijn actief op meer dan 20 locaties in Europa, de VS en APAC en bedienen klanten in meer dan 125 landen met meer dan 1.200 medewerkers.

 

Robbert Bakker, CEO van Kinly over de overname:

“We zijn erg verheugd om aan te kondigen dat AVMI, een toonaangevende in het VK gevestigde wereldwijde AV-integrator, het Kinly-team komt versterken. De combinatie van onze bedrijven ondersteunt onze strategie om onze internationale aanwezigheid uit te breiden. Samen bieden we onze klanten een echt wereldwijde service en een holistisch portfolio van hoogwaardige en veilige collaboration tools. Onze bedrijven zijn zeer complementair en we hebben een sterke reputatie bij onze klanten als vertrouwd adviseur. AVMI heeft een fraaie staat van dienst in het leveren van complexe enterprise-projecten over de hele wereld. Kinly biedt de beste videosamenwerkingsoplossingen in zijn klasse en ongeëvenaarde productkennis op het gebied van beheer op afstand, video-cloudoplossingen en adoptiediensten. Deze krachtige combinatie zal ook nieuwe kansen en carrièremogelijkheden bieden voor onze mensen in een opwindende omgeving. Ik heet het AVMI-team aan boord van harte welkom en ik ben ervan overtuigd dat onze teams over de hele wereld gezamenlijk nog meer waarde voor onze klanten zullen creëren. ”

 

In reactie op de aankondiging merkt Edward Cook, CEO van AVMI, op: “De combinatie van Kinly en AVMI heeft er altijd als een uitstekend idee uitgezien en ik ben verheugd dat het nu een realiteit is. Beide bedrijven zijn marktleiders in hun eigen land en ik heb er alle vertrouwen in dat we samen echt kunnen concurreren op het wereldtoneel. Onze branche is volwassen geworden in de mate dat onze klanten nu wereldwijde dekking en een breed scala aan vaardigheden eisen die slechts een handvol bedrijven kunnen bieden. Ik ben er zeker van dat de nieuw uitgebreide Kinly een zeer opwindende en succesvolle toekomst zal hebben. ”

 

In de wereld van vandaag is de behoefte aan hoogwaardige en veilige samenwerkingstechnologieën en -diensten van het grootste belang, gedreven door de uitdagingen en kansen die werken op afstand, globalisering, digitalisering van workflows en de behoefte aan meer connectiviteit ons brengen. Kinly en AVMI zijn vastbesloten en enthousiast om te blijven innoveren en onze klanten te ondersteunen bij deze belangrijke transformatie.

 

De uitgebreide Kinly-groep zal worden ondersteund door Avedon Capital Partners, een toonaangevende investeerder in mid-market groei, gevestigd in Nederland en Duitsland. Sinds 2017 heeft Avedon geïnvesteerd in Viju, Visions Connected en MK2 om het Kinly-platform te vormen, een wereldleider in videosamenwerking. De overname van AVMI versnelt en bouwt voort op het succes van Kinly in een opwindende en groeiende markt.

 

Mobiele versie afsluiten